Het weer: Zon, later ook sluierwolken

Kranenburgweg
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdagochtend is er kans op lage mistbanken in Zwolle en omgeving. En het is fris, een minimumtemperatuur ‘s morgens vroeg van 3 tot 5 graden. Na zonsopkomst om acht uur lost de mist op en gaat het kwik in de lift naar ongeveer 17 graden.

Dat maximum wordt in de loop van de middag gehaald, dankzij veel zonneschijn en weinig wind uit zuidelijke richtingen. Zwolle ligt nog onder een hogedrukgebied, maar het verkast geleidelijk naar het oosten. Vanuit het westen sluipt een regenfront naderbij, wat ‘s middags te zien is aan toenemende sluierbewolking op hoogte. Mogelijk verschijnt later op de dag ook lagere frontale bewolking. Met de komst van het front gaat het weer veranderen.

In de nacht van woensdag op donderdag schuift meer bewolking binnen. Het maanlicht prikt er nauwelijks doorheen. De voorkant van het front arriveert donderdagmorgen boven Zwolle. Het is grijs en het begint te regenen. De wind uit het zuiden tot zuidwesten trekt aan. In de middag verdwijnt de neerslag naar het oosten en volgen opklaringen.

Vrijdag trekt een nieuw front met buien en wind over Zwolle. Wolken beheersen het weerbeeld. In de zuidwestenwind blijft de temperatuur op peil, 16 graden of nog iets warmer zit er wel in.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)