Het weer: Perioden met regen

Twistvlietbrug
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag is het ‘s morgens minder fris dan woensdag. Maar het is grijs en het begint in de ochtend al gauw te regenen. Er staat ook wind: matig, kracht 3, met windvlagen uit het zuidwesten.

Zwolse weerkenners weten genoeg: er trekt een front over. Bij een temperatuur die langzaam stijgt naar een maximum van ongeveer 15 graden zijn er tot in de middag perioden met regen. Het front passeert en met een beetje geluk breekt tegen de avond de bewolking voldoende voor een mooie zonsondergang om kwart voor zes. Houd ‘s avonds voor de zekerheid rekening met een enkel nagekomen buitje.

Een uitgebreid lagedrukgebied bij IJsland stuurt vrijdag opnieuw een front hierheen. Daar zit buiige regen op, die waarschijnlijk pas in de tweede helft van de dag boven Zwolle aankomt. De meeste weermodellen voorzien momenteel zoveel bewolking dat de zon er helemaal niet aan te pas komt. Een middagtemperatuur van ongeveer 14 graden. De wind is matig, kracht 3, uit het zuiden tot zuidwesten.

In het weekend blijft het IJslandse lagedrukgebied zachte lucht uit het zuidwesten aanzuigen. De middagtemperatuur gaat naar 18 graden onder een mix van zonneschijn en wolken. De kans op een buitje lijkt zowel zaterdag als zondag klein. Na het weekend maakt Zwolle kans op een middagtemperatuur van 20 graden of nog een beetje warmer.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)