CSV ’28 – WZC eindigt onbeslist

Zwolle – Na een teleurstellend heroptreden na de winterstop, nl. 4 verliespunten in 2 wedstrijden, was een winstpartij van CSV ’28 tegen WZC Wapenveld beslist noodzakelijk om aansluiting te houden met lijstaanvoerder ASC.

Maar het was WZC dat deze middag veel beter uit de startblokken kwam, terwijl iedere Zwolse toeschouwer, gezien de titelaspiraties van de thuisclub een gretig CSV had verwacht. De Wapenvelders hadden in de eerste helft een voortdurend veldoverwicht en lieten CSV niet in het spel komen. Ze dekten de aanvalslinie van CSV erg kort en kwamen na een dik half uur spelen verdiend op voorsprong. Spits Peter Kersing speelde zich knap vrij en zijn voorzet bereikte Mark Fiks, die onhoudbaar het eerste doelpunt inschoot (0-1). Ook na dit doelpunt drong het nog niet tot de spelers van CSV ’28 door, dat er feller moest worden gespeeld om het initiatief te verkrijgen.

Ook in de eerste fase van de 2e helft was het spel nog vrij mat en omdat WZC wel tevreden leek met de 0-1 voorsprong, was de wedstrijd het aanzien nauwelijks waard. Pas tegen het einde van de wedstrijd werd het spannender en leefde de wedstrijd alsnog wat op. Doelman van Dijk van WZC moest een aantal keren handelend optreden. Vooral een vrije trap van Thomas Wieringa, zo’n 10 minuten voor het einde van de wedstrijd had een veel beter lot verdiend.

Het duurde tot de allerlaatste minuut (de 4e minuut van de blessuretijd) dat Elvin Matuankotta, ondanks hevige protesten wegens vermeend buitenspel, een dieptepass van Yavus Ozdemir fraai kon afronden door onder de keeper door, de bal in het vijandelijke doel te plaatsen (1-1).

Daarmee kregen beide ploegen datgene wat ze verdienden.

De schade voor CSV bleef deze middag overigens nog redelijk beperkt omdat koploper ASC de winst aan achtervolger Den Ham moest laten. Hierdoor staat CSV ’28 nog steeds op de derde plaats met twee punten achterstand op deze beide rivalen en blijft daarmee toch nog kanshebber voor het kampioenschap.

(Be Brouwer)

Artikel delen: