Gerben Last tweede op NK tafeltennis

Eindhoven – Op de Nederlandse Kampioenschappen tafeltennis in Eindhoven heeft Gerben Last van Tafeltennis Zwolle een tweede plaats gehaald in het herendubbel, waarin hij samen met Henk van Spanje (SKF Veenendaal) uitkwam.

Na een prima verlopen eerste dag, waarin zij via prima spel en een geweldige inzet een finaleplaats afdwongen, kon het duo in de finale geen vuist maken tegen Merijn de Bruin en Frank Rengenhart van Pecos. Met 3-0 werd verloren. Voor Gerben, die voor het eerst aan de NK tafeltennis mee mocht doen, was de zilveren medaille in het dubbel een geweldige prestatie. Hij had zich pas kort geleden via het kampioenschap bij de Nederlandse Kampioenschappen voor spelers met een B-licentie geplaatst voor de ‘echte’ Nederlandse Kampioenschappen. In het enkel kon Gerben de eerste ronde niet overleven. Hij verloor daarin met 2-4 van eredivisiespeler Qiang Liu. In het mixed dubbel bereikte Gerben met Sabina Lamerné van AA-Drink/FVT uit Rotterdam de tweede ronde.

Naast Gerben deed nog een ander lid van Tafeltennis Zwolle mee aan de NK. Annewyke Appels was op het laatste moment uitgenodigd om een geblesseerde speelster te vervangen. Op het NK speelde zij namens SKF, waar zij deel uitmaakt van het tweede damesteam dat momenteel aan kop gaat in de eerste divisie. Zowel in het enkel als in het dubbel wist Annewyke de eerste ronde niet te overleven, maar voor haar gold nog meer dan voor Gerben dat de uitnodiging op basis van haar prestaties de laatste tijd al beloning genoeg was.

Artikel delen: