Voorleeswedstrijd Montessorischool Zwolle-Zuid gewonnen door Julia - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Voorleeswedstrijd Montessorischool Zwolle-Zuid gewonnen door Julia

Zwolle – Op de Montessorischool aan de Energieweg in Zwolle-Zuid was het donderdagmiddag spannend tijdens de voorleeswedstrijd.

De voorleeswinnaars van groep 5/6 en 7/8 hebben allen twee minuten voorgelezen. De hele wedstrijd werd gepresenteerd door ‘huisradiomaker’ Siem. De vierkoppige jury stond onder leiding van Wijkwethouder van Zwolle-Zuid, Arjan Spaans. Zij hadden de eer om de winnaar te kiezen. De voorleeswedstrijd maakt deel uit van de Kinderboekenweek. Julia werd gekozen tot winnaar en mag de Montessorischool in 2023 vertegenwoordigen bij de grote Nationale Voorleeswedstrijd.

Tijdens de voorleeswedstrijd hebben alle 212 leerlingen uit de midden- en bovenbouw op ‘De Blauwe Trap’ (een soort tribune in de school) hun klas- en schoolgenoten aangemoedigd.

De Montessorischool besteedt veel aandacht aan lezen met plezier: “Het liefst tegelijk met de hele klas, zodat het heerlijk stil is en iedereen zich kan ‘verliezen’ in een leesboek. We lezen dan bijvoorbeeld buiten of op een eigen gekozen plek in het lokaal. Soms is er overdag even tijd om je boek ook tussendoor te pakken. Want we weten allemaal hoe leuk lezen kan zijn!”

Artikel delen: