Slimme vrije trap bezorgt ZAC overwinning

Slimme vrije trap bezorgt ZAC overwinning

Zwolle – ZAC heeft zaterdag de derde overwinning op rij geboekt. Dat ging niet zonder slag of stoot. Voetballend was Be Quick beter, maar dat stuitte op een hechte verdediging in Zwolle-Zuid. De wedstrijd eindigde in 1-0.

De wedstrijd lijkt op de wedstrijd van enkele maanden geleden. Be Quick wil het spel maken en thuisploeg ZAC opereert behoedzamer vanuit meer verdedigende stellingen. Be Quick is na een minuut of tien voetballen dichtbij een doelpunt, maar Asse Visscher en Mick Francken krijgen de bal er niet in. Een doelpunt valt er uiteindelijk wel, maar het is de thuisploeg die met een slimme vrije trap de 1-0 op de borden krijgt. Joey Groen schiet de bal links langs de muur in de korte hoek. De verraste keeper Daniël Hayford keert de bal nog wel, maar ziet dan dat Max Stolte in de rebound de 1-0 op de borden zet.

ZAC probeert daarna keeper Hayford nog twee keer met een verre bal te verrassen, maar tot een score leidt dat niet. Be Quick kan er niet veel tegenover zetten. Mick Francken komt nog een keer door maar mist. Een doelpunt van Hugo Winkeler wordt afgefloten wegens buitenspel.
Na de rust is Be Quick voetballend nog wat meer dominant, maar de weg naar de gehoopte gelijkmaker is hobbelig en vol gevaren. Zo heeft Jason Gelmers nog een goed blok in huis bij een doelpoging van de ingevallen Robbin Bastiaan. Zelf blijft Be Quick zich stuklopen op de ZAC-defensie. De creativiteit en de precisie in de eindpass ontbreken. Daardoor eindigt deze niet al te enerverende wedstrijd in 1-0 voor de thuisploeg, daar waar de bezoekers zeker een punt hadden verdiend.
Opstelling ZAC: Henrico Abma, Onne van der Lei,Melle Reuvekamp, Steven Balstra, Joey Groen (89. Okke Scholten), Max Stolte, Rens Blokker, Uzair Goelab, Luuk Bootsveld, Stan Wissink (65.Bart Mylanus), Lex Heimerikx (65. Robbin Bastiaan)
Opstelling Be Quick: Daniël Hayford, Matthew Benschop, Quinten Jony, Niek Pot (67. Robin van Zomeren), Jason Gelmers, Robert Zweerts, Jeroah Balubun, Mick Francken (46. Thymo Oorburg), 67. Hugo Winkeler (67. Robin Gerritsen/85. Rik Ngimbi), Asse Visscher (80. Wilco Gerritsen), Foray Kamara.
Verslag: Gerco Grevers

Artikel delen: