WVF onderuit tegen AZSV

AaltenIn een ronduit slechte wedstrijd moest WVF haar meerdere erkennen in AZSV en daarmee de punten in de Aalten achterlaten. Hoewel WVF aanvankelijk het initiatief nam, gaf het na tien minuten de regie volledig uit handen. Met doelpunten van Roy Berenschot ( eentje voor en eentje na de rust ) en een countergoal van Mart Schutten wist AZSV de Westenholtenaren gemakkelijk met 3-0-opzij te zetten.

In het “verre” Aalten moest WVF aantreden tegen de nummer vier op de ranglijst van de 2e klasse H. Een bleek zonnetje, een zwaar veld en aardig wat Achterhoekers langs de lijn vormden de ambiance, voor wat een leuk potje voetbal beloofde te worden. WVF nam na het eerste fluitsignaal van arbiter van Egmond direct het initiatief. Na 10 minuten waren het weliswaar de AZSV-ers die door toedoen van Roy Berenschot de 1-0 lieten aantekenen. De roodwitten roken bloed en trokken het initiatief steeds meer naar zich toe. Het middenveld kwam in handen van AZSV en de WVF defensie kreeg het vooral op links zwaar te voorduren. Pas in de 40e minuut wist WVF iets terug te doen. Een doelpoging van Berry Mulder ging vlak voor rust net voorlangs.

Na rust belven de verwachte wissels bij WVF uit …. AZSV nam opnieuw de regie in handen. De roodwitten kwamen wel met een wissel en voerden de druk verder op.

In de 70e minuut was WVF heel dicht bij een treffer. Een diagonale voorzet werd door Timon Beimers vakkundig richting de kruising gekopt. De AZSV gaolie vloog naar de bal en tikte met een katachtige beweging het leer over de lat. Nog geen minuut later bracht Berenschot de tweede treffer op z’n naam.( 2-0 )

Jan Ewoud ten Brinke voelde zich machteloos en trok aan de noodrem. Hij ontving geel. Coach Eduard Lindeboom wisselde vervolgens de geblesseerde Jonathan Brands voor Jeroen van Leeuwen. Scheidsrechter van Egmond stond het commentaar op zijn leiding van captain Ard Slot niet erg aan. Hij kreeg eveneens geel.
Van de wanorde die volgde maakte Mart Schutte gebruik en zette de 3-0 op het scorebord. Danny Reinders moest de geblesseerde Ten Brinke vervangen. In de laatste minuut vond de scheids het nodig om opnieuw geel te trekken in de richting van Slot. Rood viel hem ten deel. Een koude douche…

Op de vraag hoe het was gegaan reageerde Keeper Remco van Weg direct na afloop met enige schuttingtaal. ” Heel slecht … “, vatte hij snel daarna bondig samen. “De linies sloten niet op elkaar aan”. De vanwege “de crisis” op twee verschillende schoenen spelende Michel Klink, vond onvoldoende opbouw in het spel van WVF. “We ergerden ons aan de scheids, maar het lag alleen maar aan onszelf. WVF stond niet goed “, slot hij af.

Door John Ruijsch

Artikel delen:
Reacties 4
 1. jammer dat het ambitieuze wvf altijd maar blijft hangen in die klasse. misschien wordt het eens tijd om wat nadrukkelijker met de geldbuidel te rammelen.


  ⚠️ Meld

 2. Dat is ’t em juist. Een stapje hoger betekend ernstig nadrukkelijk met de geldbuidel zwaaien. En de vrijwilligers? Moet je die van je vervreemden?

  Leuk dat je er weer bent Joop!


  ⚠️ Meld

 3. thanks dick, je hebt volkomen gelijk in deze maar wanneer een club ambities heeft kunnen die bijna alleen maar (helaas)gerealiseerd worden met een partij knaken. vroeger kon je nog wel eens een paar goeie jaren heben met een goede lichting maar dat is ook al niet meer aan de orde. ben benieuwd wat de doelstellingen zijn/worden in het symphatieke westenholte


  ⚠️ Meld

 4. Sponsoren zijn bij ons wat lastiger te krijgen als in de wijk van onze Zwollerkerspel-genoten. Er lopen bij jullie nogal wat mensen die binnen diverse bedrijven zoveel invloed hebben dat men veel gedaan kan krijgen. Bovendien de pet diep af voor Rainer Frohlig. Heb eens een vergelijkend waren-onderzoek gedaan over een “club van 100”. Ook om ideetjes op te doen. Ben bij diverse hoofdklassers geweest waar ik iemand kende die er wat over kon zeggen. Zo kreeg ik een mooi beeld en veel bruikbare suggesties. Vind dat je niet altijd zelf het wiel hoeft uit te vinden. Frohlig nam me mee de bestuurkamer in en had alle tijd.
  Weet een beetje hoe het bij jullie toe gaat, omdat ik er een aantal jaren jeugdtrainer ben geweest.

  Jullie zijn ambitieuzer, maar hebben volgens mij ook meer middelen. Ik weet niet wat het met WVF is, een paar keer niet promoveren via de nacompetitie. Nu weer een voorsprong naar de Filistijnen. Het lijkt wel of het niet nog eens mag.

  Mocht je wel promoveren, zou je ook nog kunnen overwegen het 1e jaar aan te zien met eigen spelers en “gelukszoekers” van buiten Westenholte. Maar kom er eerst maar eens uit.

  Waar is Jan Vos eigenlijk gebleven, die een paar jaar geleden van WVF kwam? Aardige vent!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.