Het weer: Zeer zachte start, in de middag regen

Stadhouderlaan
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag begint de herfstvakantie zeer zacht. Het is ‘s morgens rond negen uur meteen al zo’n 15 graden, dankzij een warmtefront dat ’s nachts over Zwolle is getrokken. Misschien dat mensen die vroeg op pad gaan, nog enkele laatste druppeltjes voelen die uit de achterkant van het front vallen.

Een zunig zonnetje komt ‘s morgens tevoorschijn want bewolking houdt de overhand. De temperatuur loopt op naar ongeveer 18 graden. Het is twijfelachtig of de eerder aangekondigde 20 graden in onze omgeving gehaald wordt. Vanuit het zuidwesten is dikkere bewolking gevuld met regen in aantocht en in de nattigheid stijgt het kwik niet meer. De eerste regen wordt ‘s morgens vanaf elf uur in Zwolle verwacht. Tot ver in de middag is de kans op regen groot. De wind is zwak uit het zuidwesten.

De avond verloopt onder een wolkendek grotendeels droog. In de nacht klaart het op. Het koelt af en bij weinig tot geen wind kan in de vochtige lucht gemakkelijk mist ontstaan.

Dinsdagochtend is er kans op mist in Zwolle en omgeving, mogelijk dichte mist. In dit jaargetijde duurt het langer voordat mist oplost. In de loop van de ochtend moet dat gebeuren en dan kan de zon goed doorkomen. Het lijkt een mooie herfstmiddag te worden met zonneschijn en nul kans op regen. De wind is zwak tot matig uit west tot noordwest. De middagtemperatuur is ongeveer 16 graden.

Ook woensdag is het droog, maar aan de koele kant, met aanvoer van meer bewolking uit het zuidwesten. Daarvandaan komt donderdag een storing met regen die of recht overtrekt, of langs Zwolle schampt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)