Zoektocht met Circus Santelli

Zwolle – Zondagmiddag trad het Groningse Kindercircus Santelli op in theater Odeon. Circus is niet anders dan een uitvergroting van de werkelijkheid. In die werkelijkheid is iedereen op zoek. Op zoek? Naar wat eigenlijk? Zonder woorden verbeeldt Santelli deze zoektocht. Dat past goed, want zoeken is grenzen op zoeken, er soms overheen tuimelen; maar vooral: het bewaken en herstellen van het evenwicht. Wie in balans is zoekt niet langer; die vindt… wat? Daarbij is het indrukwekkend om te zien hoe een paar meiden van het circus tot wel drie kinderen op hun lichaam kunnen houden. Een voorstelling in 2 delen.

De twee voorstellingsgroepen van Santelli geven ruimte aan díe talentvolle kinderen en jongeren, die willen doorzetten. Circuskunst vergt discipline en geduld. Geen enkele kunst slaagt met gemak. Daar gaan uren van oefening aan vooraf. Vallen en opstaan. In Sercado is het resultaat van al deze inspanning te zien. Opnieuw is Santelli er in geslaagd een spannende voorstelling te maken, die het publiek in verbazing achterlaat. Dramatisch en theatraal, acrobatisch in zijn hoogstandjes. Kinderen en jongeren hebben ongebreidelde mogelijkheden. Als ze de tijd krijgen en het vertrouwen. Als ze plezier houden in wat ze doen. Dat laat Santelli zien. Elk jaar weer beter.



Meer via ´Lees verder´…

Deel 1
Sercado betekent zoektocht en daar gaat dit verhaal over. Een zoektocht naar vriendschap. Stel je voor, je bent helemaal alleen in een vreemde wereld omdat je vrienden zijn ontvoerd door een duistere macht. 
De hoofdrolspeler zoekt haar weg terug naar het eiland Sercado. Die weg gaat niet over rozen, maar loopt over het touw, door de lucht, vanaf het plafond en langs de trapeze. Om tot slot te eindigen in een finaal gevecht met haar tegenstander.

Deel 2

Het simpele gegeven van wachtende passagiers in een luchthaven, wordt gebruikt om een wervelende show neer te zetten. Artiesten die uit een tas klimmen en jongleerwerk met basketballen op het ritme van live drumwerk. Knotsen, ballen , sokken en de artiesten zelf, alles vliegt in snel tempo door elkaar en door de lucht.

Speciaal voor het maken van Sercado is theaterregisseur Koos Smit aangetrokken. Hij maakt een link naar het zogeheten ‘nieuwe circus’, waarbij traditionele circusacts als jongleren en acrobatiek worden gecombineerd met dans, muziek en theater. Dit levert een totaalvoorstelling op, die het publiek een frisse blik geeft op het fenomeen circus.

Voor de pauze verdwalen de hoofdpersonen in een game, waarin zij de kwade krachten moeten bestrijden om zichzelf te bevrijden. Na de pauze speelt het verhaal zich af in de aankomsthal van een vliegveld. Tijdens het wachten ontdekken de artiesten zichzelf en wat zij kunnen. Sercado is een familievoorstelling in hoog tempo. Er is nauwelijks tijd voor applaus.

Jeugdcircus Santelli is in de 46 jaar van haar bestaan uitgegroeid tot de top van Nederland. Santelli koppelt plezier aan ambitie. Kinderen beginnen spelenderwijs op een eerste cursus. Wie de smaak te pakken heeft gaat door. De twee voorstellingsgroepen van Santelli geven ruimte aan díe talentvolle kinderen en jongeren, die willen doorzetten. Kinderen en jongeren, die in sommige gevallen meer dan 10 uur per week trainen. Trainen om net zo goed te worden als Marco Bonisimo en Nikki Snijders. Deze Nederlands kampioenen jongleren werken mee aan de show Sercado. Daarnaast worden de jonge artiesten ook getraind door Efrem Baindurashwili en Vaja Arakishvili twee voormalig topturners uit Georgië. Santelli biedt toptalent in een deze nieuwe, verrassende voorstelling.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.