Rugby Club Zwolle niet te stoppen

Haren – Nog vier wedstrijden te gaan in de derdeklasse Noordoost en RC Zwolle is kampioen. Zondag was eerst het duel tegen RC Groningen. In de eerste helft was het verschil op de ranglijst tussen Groningen en Zwolle niet te zien. Het spel van Groningen was snel en geraffineerd, maar in de tweede helft  kwam RC Groningen niet meer aan scoren toe op het mooie sportpark te Haren. Zwolle was een beetje overdonderd maar ziet in dat je ook slechtere wedstrijden moet winnen om kampioen te worden.

Rugby Club Zwolle gaat een zware wedstrijdweek tegemoet. Afgelopen zondag uit in Groningen, woensdag 11 maart uit naar Heerenveen en dan volgende week 15 maart de topper tegen de nummer 2 de Big Bulls uit Almelo. Als deze wedstrijden gewonnen worden is het kampioenschap zo goed als in de pocket. Kado krijgt Zwolle niets. Ook in deze wedstrijd is alles gegeven door de spelers in Blauw-wit. De openings-try was voor Groningen. Geen gaten laten vallen was de les voor de verdediging.  Zwolle antwoordde snel en duidelijk, een try met een conversie, 5-7 en de voorsprong is niet meer uit handen gegeven. Kans tot uitlopen kreeg Zwolle niet.

De tweede helft had Groningen de wind in de rug. Wat de captain al verwachte was de Groningen veel ging kicken. Dit betekende extra druk voor de full-back en wingers.  Met de bal in de hand kon de full-back de bal weer naar voren brengen. Uit de chaotische situaties konden de fly-half en centers van Zwolle meer voordeel halen dan de Groningers. Met de sterke voorwaarste kracht van Ian en Joep kon Zwolle drie try drukken. Flanker Daan drukte zijn eerste try in een wedstrijd. Dit heugelijk feit werd gevierd met het international  gebruikelijke ceremonieel en felicitaties in het mooi clubhuis van RC Groningen.

RC Groningen – Rugby Club Zwolle 17-38.

Woensdag 25 maart is de laatste thuiswedstrijd van de heren van Rugby Club Zwolle. Meer informatie op www.rugbyzwolle.nl

Artikel delen: