Assendorperdijk - Foto: Wouter Steenbergen
Assendorperdijk
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Eerst mist, daarna zon en stapelwolken

Zwolle – Dinsdagochtend moet in Zwolle en wijde omgeving rekening worden gehouden met slecht zicht door mist. Mogelijk is de mist dicht, met minder dan 100 meter zicht. In de loop van de ochtend knapt het zicht op.

Dit kan even duren want er staat aanvankelijk weinig tot geen wind. In de middag hebben we een zwakke tot matige wind uit het westen tot noordwesten. De mist maakt plaats voor een blauwe lucht met stapelwolken. De zon schijnt ‘s middags breeduit en regen valt er niet, kortom een prima herfstmiddag. ‘s Morgens vroeg is het ongeveer 12 graden, in de middag in de zon is het maximum 18 graden. In de avond zakken de stapelwolken in en verdwijnen.

Onder een heldere nachthemel koelt het af en kunnen we opnieuw mist verwachten. Net als op dinsdag ligt Zwolle woensdag onder hogedrukinvloed. Het is een droge dag met zon, nadat de mist om je hoofd is verdwenen. Maar een groot lagedrukgebied boven de Atlantische Oceaan rukt vanuit het zuidwesten op.

Donderdag bereikt een eerste front van het lagedrukgebied Zwolle. Dat gebeurt waarschijnlijk in de middag en dan gaat het regenen. Dit is het begin van een wisselvallige periode, die zeker tot en met het weekend duurt. Het lagedrukgebied komt naderbij en houdt de wind in de zuid– tot zuidwesthoek, zodat de middagtemperatuur op een redelijk niveau blijft rond 17 graden.

Artikel delen: