Zwolse zaken in ‘Opsporing Verzocht’

Hilversum –  AVRO’s Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond 10 maart aandacht aan de volgende zaken: Diefstal op vissersbeurs. In de nacht van 6 op 7 februari werd vanaf de Europese karpervissersbeurs Carp 2009 voor meer dan 60.000 euro aan exclusieve vissersartikelen gestolen. De beurs vond plaats in de IJsselhallen in Zwolle, in het weekend van 7 en 8 februari 2009. Op vrijdagavond 6 februari bouwden de deelnemers hun stand op. Toen zij de volgende dag terugkwamen voor de opening van de beurs, merkten diverse standhouders dat er voor kapitalen aan spullen uit hun stands verdwenen was.

De gestolen spullen zijn exclusieve en zeer kostbare gespecialiseerde benodigdheden voor de karpervisserij die alleen kenners op waarde kunnen schatten. Het kan dan ook bijna niet anders dan dat de spullen voor eigen gebruik zijn gestolen of dat ze ergens in Europa in kringen van karpervissers te koop zullen worden aangeboden. Van een van de standhouders werd o.a. een groot aantal zogenaamde voerboten gestolen. Dit zijn radiografisch bestuurbare bootjes die het water op worden gestuurd om op plekken waar de visser zelf niet kan komen, aas en/of een lijn uit te zetten. Deze boten zijn allemaal handgemaakt, van hoogwaardige kwaliteit en van kostbare materialen vervaardigd.

Overval Plusmarkt Zwolle Zuid.

Daarnaast besteedt het programma nogmaals aandacht aan de overval op de Plusmarkt aan de Van der Capellenstraat in winkelcentrum Zwolle-Zuid. Die vond plaats op donderdagavond 21 februari 2008. Daarbij werden ruim drie kwartier lang meerdere jonge medewerkers van het bedrijf vastgebonden en van hun vrijheid beroofd. Zij werden bedreigd met een mes en een vuurwapen. Eén van hen moest onder bedreiging de afstortkluis openen. De daders gingen er met de dagopbrengst vandoor.  

De uitzending begint om 21:45 uur op Ned. 1 en wordt woensdag 11 maart om 10.05 uur herhaald op Ned. 2.

Artikel delen:
Reacties 5

Reacties zijn gesloten.