Leger des Heils zoekt collectanten omdat hulp harder nodig is dan ooit

Leger des Heils zoekt collectanten omdat hulp harder nodig is dan ooit

Zwolle – Het Leger des Heils is op zoek naar collectanten in Zwolle en in de omliggende plaatsen zoals Wijhe, Heino, Dalfsen, Ommen en Hattem. De landelijke collecteweek voor het Leger des Heils is van 27 november tot en met 3 december 2022.

Alleen met de hulp van vrijwilligers is het voor de organisatie mogelijk op buurtniveau activiteiten te blijven organiseren, om sociale uitsluiting en eenzaamheid te bestrijden. In deze complexe tijden, waarin armoede en uitsluiting als gevolg van economische omstandigheden steeds vaker voorkomen, is financiële hulp harder nodig dan ooit. Steeds meer mensen zijn op zichzelf teruggeworpen en niet iedereen redt het alleen. Het Leger des Heils zet alles op alles om zorg en ondersteuning te kunnen blijven bieden.


Het Leger des Heils heeft door heel Nederland meer dan honderd buurthuiskamers;
(in Zwolle aan de Geert Grootestraat 9-11) bedoeld voor de directe omgeving en toegankelijk voor iedereen. Mensen kunnen er terecht voor een kopje koffie, een spelletje, een maaltijd, een (pastoraal) gesprek of voor tweedehands kleding. Op steeds meer locaties wordt ook schuldhulp- en huiswerkbegeleiding geboden, aangevuld met lokale activiteiten. Doel is om mensen uit een sociaal isolement te halen of dit isolement te voorkomen.
Het overgrote deel van deze buurthuiskamers is niet gesubsidieerd, waardoor het bestaan volledig afhankelijk is van giften en donaties. Voor de landelijke collecte is de hulp van vrijwilligers keihard nodig. Voor aanmelden en nadere informatie: Petra van Gaalen, coördinator collecte Leger des Heils Zwolle en omgeving. Telefoon 06-13407121; email: ldhpetravangaalen@gmail.com. Er kan ook digitaal gecollecteerd worden. Dat kan via deze link: https://www.legerdesheils.nl/online-collecteren.

Artikel delen: