Van Nagelstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Van Nagelstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon, sluierwolken en droog

Zwolle – Woensdagochtend vroeg is het koud in Zwolle. De temperatuur is flink gedaald naar een minimum rond 4 graden. Wind is er niet, zodat de kans op mist groot is. Deze verdwijnt ’s morgens onder een opkomend zonnetje.

In de middag steekt de wind op met kracht 3, matig, uit het oosten. Minder vochtige lucht komt hierheen, wat helpt tegen mist en bewolking. Alleen op hoogte zijn witte wolkensluiers en vliegtuigstrepen te zien. De zonnestralen komen daar makkelijk doorheen en het blijft droog. De oostenwind drukt de temperatuur iets: ongeveer 14 graden is het maximum, vergeleken met 17 graden op dinsdag.

In de nacht naar donderdag schuift er nog steeds sluierbewolking over Zwolle. Die hoort bij een lagedrukgebied ten noordwesten van Spanje, dat fronten met regen vooruit stuurt naar onze omgeving.

Donderdagochtend wordt de bewolking vanuit het zuidwesten dikker en rond de middag vallen de eerste regendruppels in de stad. ’s Middags is de kans op regen groot. Aan het eind van de middag wordt het droog en laat de zon zich misschien nog even zien.

Vrijdag komt de wind uit zuidelijke richtingen. Het kwik loopt op naar 19 graden, zeer zacht voor de tijd van het jaar. Maar het weer is onbetrouwbaar, er is kans op buien.

Artikel delen: