Supporters vinden werkwijze FC Zwolle onacceptabel

Zwolle – De Supportersclub van FC Zwolle heeft diverse malen FC Zwolle benadrukt, dat de supporters het recht hebben op een open gesprek met de club. FC Zwolle wil niet eerder met de supporters in gesprek voordat de uitspraak van het arbitragecommissie geweest is. Het nog langer wachten op een open gesprek vind de Supportersclub onacceptabel. Tevens heeft de Supportersclub het gevoel, door het steeds uitstellen van een open gesprek met haar supporters en het niet naar buiten treden met een verslag via de officiële website van de club, dat FC Zwolle haar Supportersvereniging en supporters niet serieus neemt.

Graag had de Supportersclub hoor en wederhoor willen toepassen, maar aangezien FC Zwolle dit pas wil na de uitspraak van het arbitragecommissie en na alle ontwikkelingen binnen FC Zwolle de afgelopen week is het bestuur van de Supportersclub van mening dat zij een standpunt in moeten nemen. De leden van de Supportersclub vragen hier om en het bestuur wil geen afwachtende houding meer aannemen. “Wij willen nu duidelijk zijn in de richting van FC Zwolle en Jan Everse. Makkelijk is het niet, omdat wij in het belang van ONZE club moeten denken.”

Is een terugkeer van Jan Everse mogelijk?
Een terugkeer is niet mogelijk als Jan Everse door de arbitragecommissie in het ongelijk wordt gesteld. Een terugkeer is mogelijk mits Jan Everse vooraf aan de arbitragezaak bevestigd dat de investeringsmaatschappij achter hem staat als hij in het gelijk wordt gesteld. Er moet aangetoond worden dat het plan daadwerkelijk actueel is en zich in de laatste fase bevind. Indien dit niet het geval is dan is een terugkeer uitgesloten. Er zijn namelijk twee kampen binnen FC Zwolle: voorstanders en tegenstanders. De geruchten over het investeringsverhaal zal dan op korte of lange termijn tegen Jan Everse gaan werken.

Is het aanblijven van het bestuur mogelijk?
Het aanblijven van het bestuur is in alle situaties onmogelijk. Dit bestuur heeft de laatste jaren de club niet vooruit gebracht. De ontstane situatie is aan dit bestuur te wijten. Zij hebben geen enkele controle op Jan Everse gehad en wisten vooraf welk type trainer zij in huis haalden. Dhr. R. van Vliet en Dhr. G. Hovenberg stoppen eind van dit seizoen en wij eisen dat zij na de uitspraak van de arbitragecommissie opstappen. Dhr. R.K.E. Buysrogge zal ook op moeten stappen, echter wanneer Jan Everse niet bij de club mag blijven dient hij eerst de ontslagprocedure van Jan Everse af te wikkelen en hierna opstappen. Omdat FC Zwolle de laatste jaren een financieel verantwoord beleid heeft gevoerd moet de penningmeester Dhr. E Veldink (voorlopig) aanblijven.

Hoe verder te gaan?
Een commissie van wijze heren bestaande uit vijf personen, waaronder Dhr. G. Sporre, moet binnen 3 maanden een nieuw bestuur samenstellen. Dit bestuur moet bestaan uit zakenmensen die hun sporen in het bedrijfsleven hebben verdiend. Een vooruitstrevend en daadkrachtig bestuur is gewenst. Een nieuwe bestuur wacht de taak FC Zwolle in rustig vaarwater te brengen en een nieuwe trainer te zoeken indien nodig. Aansluitend zal het nieuwe bestuur FC Zwolle klaar moeten stomen voor een terugkeer in de Eredivisie. Zij zullen een goed en uitgebreid beleidsplan op moeten stellen voor de komende vijf jaren. Het nieuwe bestuur wacht de zware taak om de kwaliteiten en capaciteiten van alle medewerkers in kaart te brengen. Van hen die niets toevoegen aan het “nieuwe FC Zwolle” moet afscheid worden genomen. De samenwerking tussen supporters en FC Zwolle kan vele malen beter kunnen dan nu het geval is.

Bestuur Supportersclub FC Zwolle

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Handtekeningen???
  Ik verbaas me over het aantal handtekeningen in verhouding met het aantal bezoekers per wedstrijd. Ik kan me, op basis van het vertoonde spel dit seizoen, niet voorstellen dat elke bezoeker/supporter op de hand van Everse is. Als al die tekenaars nu ook eens in het stadion kwamen was het er waarschijnlijk veel voller. Feit is dat de club financiëel gezond is en er een nieuw stadion staat. Dat is dan wel weer de verdienste van het bestuur. Laten we dus eerst de uitspraak van de arbitragecommissie maar eens afwachten.


  ⚠️ Meld

 2. @Johnny:
  Wellicht blijven die mensen wel weg onder de huidige bestuurders, Everse is de enige reden dat ik nog in het stadion zat en ben een groot supporter.

  Maar de hele voetbalwereld stond verbaast, en zal dus ook steun hebben gegeven aan dit initiatief.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.