Berkum tegen Nunspeet in eerste ronde Districtsbeker - Foto: Henry Dijkman
Foto: Henry Dijkman

Berkum tegen Nunspeet in eerste ronde Districtsbeker

Zwolle – Berkum speelt zaterdag in de strijd om de Districtsbeker Oost thuis tegen Nunspeet, een tegenstander waarmee de Zwollenaren in het verleden vaak de degens hebben gekruist.

Berkum heeft, na een moeizame competitiestart, de wind de laatste weken weer in de zeilen en wil nu ook in het bekertoernooi stappen zetten. “We pakken de bekerwedstrijden serieus aan. We willen verder komen in de beker, dat wordt wel tijd,” verzekerde Berkum-trainer Arno Hoekstra vorige week na de gewonnen wedstrijd tegen Flevo Boys.

Het afgelopen seizoen was voor Nunspeet bijzonder frustrerend. De formatie van trainer Lucas Hoekman eindigde in de 1e Klasse D als tweede, met slechts drie punten achterstand op kampioen CSV Apeldoorn. Omdat er geen periodetitel was gepakt ging óók de kans om via de nacompetitie promotie te bewerkstelligen aan hun neus voorbij en bleef Nunspeet schlemielig met lege handen staan.

Na jaren in de oostelijke 1e Klasse D ‘verhuisden’ de Veluwenaren daarna naar de 1e Klasse A, waar de ploeg vooral tegenstanders uit het westen tegenkomt. In die nieuwe omgeving heeft Nunspeet het nog moeilijk want van de vier gespeelde duels gingen er drie verloren. Ook afgelopen zaterdag leverde Nunspeet de punten in door wel héél zuur met 1-2 te verliezen van streekgenoot SDC Putten. Na vier minuten kwam de thuisclub al op 1-0 via Emiel Goud, die even later alleen voor de SDCP-keeper verzuimde de marge te verdubbelen.

In de tweede helft moest Nunspeet achteruit en de bezoekers uit Putten kwamen uit een vrije trap langszij: 1-1. Toen in elk geval nog een punt in de tas leek, sloeg het noodlot in blessuretijd toe. Nunspeet-verdediger Enes Keklikogu gleed een voorzet in zijn eigen doel en zorgde zo onvrijwillig voor de 1-2 eindstand. Nunspeet staat hierdoor nu op de twaalfde plek in de 1e Klasse A, in een groepje van drie clubs die drie punten haalden in vier duels.

Ook Berkum kende, in de 4e Divisie B, een moeizame start van het nieuwe seizoen, maar de Zwolse equipe richtte zich de laatste tijd weer op. Nadat Berkum twee weken geleden bij Olde Veste voor de eerste keer dit seizoen won (1-2), werd afgelopen zaterdag met een 1-0 winst tegen Flevo Boys ook de eerste driepunter op eigen terrein binnen gesleept. Matchwinner was toen Ivar Nijboer, die in de tweede helft bij een uitval de doelman van de Emmeloorders met een fraaie stift wist te passeren.

Berkum verliet daardoor de laatste plek op de ranglijst van de 4e Divisie B en heeft weer het broodnodige zelfvertrouwen gekweekt. De ploeg is er op gebrand die goede lijn door te trekken in het bekertoernooi, maar is zich er ook van bewust dat Nunspeet uit is op eerherstel na enkele teleurstellende weken.

De wedstrijd Berkum – Nunspeet, in de eerste ronde van de knock-outfase van de strijd om de Districtsbeker Oost, wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Jordi Delsink uit Ooij, die op Sportpark De Vegtlust om 14.45 uur af laat trappen.

Artikel delen: