45+ Voetbal op sportpark De Pelikaan

Zwolle – Veel voetballers en ex-voetballers krijgen de kriebels als zij op zaterdagmorgen bij hun kinderen langs de lijn staan. Kijken is leuk, maar zelf voetballen is nog veel leuker. Veel veertigers hebben ooit hun voetbalschoenen opgeborgen, omdat studie, werk of het gezinsleven te veel tijd opslokten. Nu de kinderen groter zijn en vaak zelf zijn voetballen, krijgen de vaders weer de kriebels.

Stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan, waar o.a. sv HTC deel van uitmaakt, heeft daarom besloten deel te nemen aan het traject van de KNVB, de 45+ toernooien. De doelstelling uiteindelijk meer mensen aan het sporten en bewegen te zetten komt overeen met de doelstellingen die het sportpark De Pelikaan heeft vanuit haar proeftuin status van NOC*NSF. De KNVB en De Pelikaan spelen in op de groeiende behoefte bij 45plussers om weer te gaan of te blijven voetballen. Met aangepaste regels weliswaar, maar het is nog steeds echt voetbal, op een half voetbalveld met zeventallen.

Na een proeftoernooi met 45plussers is de KNVB overtuigd dat veel 45plussers staan te trappelen om weer iets te doen. Zij vinden het ook wenselijk om in de kleedkamer met hun oude vrienden te dollen en na afloop van de wedstrijd na te praten in de kantine. Om die reden organiseert Stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan in samenwerking met de KNVB op vrijdagavond 24 april a.s. een 45+ toernooi op het sportpark van sv HTC. Bijzonder is dat ook niet-leden van de KNVB kunnen meedoen, dit zal éénmalig zijn. Hiervoor is gekozen om deze groep weer in aanraking te laten komen met het spelletje.

De winnaar van dit toernooi plaatst zich voor de districtsfinale. Uiteindelijk plaatsen zich daar de beste twee teams voor de Senior Games 2009 die in september in Zeeland plaatsvinden. Een groot sportevenement voor senioren waaraan landen uit de hele wereld deelnemen. Kosten voor vervoer en verblijf naar en in Zeeland komen voor rekening van de KNVB.

Leden kunnen zich met een team, via de secretaris van de eigen vereniging, inschrijven voor het toernooi. Niet-leden kunnen zich met een team dat bestaat uit vrienden, buren of collega’s inschrijven via de website van de KNVB, www.KNVB.nl/45plus. De inschrijving sluit op 15 maart 2009. Na sluiting ontvangt u via de KNVB informatie over de definitieve speellocatie en de definitieve tijden wanneer deze toernooien gaan plaatsvinden.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. volgens mij een doodgeboren kindje, is al vaker door clubs geprobeerd. in deze leeftijdscategorie vallen weinig tot geen zieltjes te winnen.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.