Blue Hawks introduceert herensoftbal in Zwolle

Zwolle – Blue Hawks introduceert dit seizoen herensoftbal in Zwolle. Voor het eerst in de clubgeschiedenis heeft de Zwolse honk- en softbalvereniging een team gevormd, dat uit gaat komen in deze klasse. Daarmee start Blue Hawks het seizoen met zes verschillende teams.

Blue Hawks kende zowel sportief als bestuurlijk een moeizaam seizoen in 2008. Inmiddels heeft een nieuw zeskoppig bestuur plaatsgenomen en is de club volop aan het heropbouwen. Dit heeft er onder meer in geresulteerd dat er twee volledig nieuwe teams zijn opgericht. Eén van die teams is het herensoftbalteam met spelers van 21 jaar en ouder. Het team komt onder leiding te staan van de ervaren Sander Nuij en Theo Okken. Herensoftbal is een populaire tak naast het honkbal en damessoftbal. Op Europees niveau heeft het nationale herensoftbalteam bijzondere prestaties neergezet.

Hoge ogen

Het herensoftbalteam start de competitie in de vierde klasse. Naar verwachting zal de ploeg in deze competitie hoge ogen gaan gooien. Op zaterdagmiddag 14 maart maken de spelers om 15.00 uur hun officiële debuut voor Blue Hawks in een oefenwedstrijd tegen The Harriërs uit Zeewolde. De wedstrijd wordt gespeeld op het Zwolse complex aan de Bellinistraat in Holtenbroek en is gratis toegankelijk.

In het nieuwe seizoen, dat op zaterdag 11 april officieel van start gaat, keert ook het juniorenteam na een jaar afwezigheid weer terug bij Blue Hawks. Dit team bestaat uit spelers in de leeftijd van 16 tot 21 jaar.

Het herenhonkbalteam heeft vrijwillig een stap teruggedaan van de derde naar de vijfde klasse. Daarmee wil Blue Hawks een team creëren, waar spelplezier voorop staat. Bovendien maakt het lagere instapniveau het mogelijk voor nieuwe leden om als speler eenvoudig kennis te maken met het honkbal, een belangrijke doelstelling van Blue Hawks, die als club zoveel mogelijk inwoners uit Zwolle en omgeving kennis wil laten maken met de sport.

Forse impuls

Het honkbalteam bestaat uit een groot aantal nieuwe spelers, aangevuld met honkballers uit de jeugd van Blue Hawks. Door deze nieuwe ontwikkelingen heeft het ledental van Blue Hawks een forse impuls gekregen.

Het herenteam start het seizoen zondag 15 maart met een oefenwedstrijd tegen het Groningse Caribe. Dit duel wordt gespeeld op het veld van Blue Hawks in Zwolle en begint om 11.00 uur en is gratis toegankelijk.

Meer informatie is beschikbaar via de website www.bluehawks.nl.

Artikel delen: