Protestmars van supporters door Zwolle

Zwolle – Vrijdag 13 maart staat er, voordat de thuiswedstrijd van FC Zwolle begint, een ‘Stille Tocht’ gepland voor en door supporters van FC Zwolle. Het doel van de tocht is om aandacht te vragen voor het beleid dat wordt gevoerd door dit huidige bestuur van de voetbalclub. Door deze actie willen supporters de druk opvoeren om het bestuur van FC Zwolle te laten aftreden. De supporters willen aangeven dat deze actie tegen het bestuur is gericht, en niet op de terugkomst van trainer/coach Jan Everse.

“FC Zwolle kent door de komende arbitragezaak alleen maar verliezers. Onze optiek hierin is dan ook om te zorgen dat het huidige bestuur zo snel mogelijk vertekt, en Jan Everse voorlopig weer voor de groep te laten staan totdat het nieuwe bestuur geïnstalleerd is. Aan het nieuwe bestuur is het dan de keus of ze Jan Everse aan laten als hoofdtrainer of niet”, zegt de organisatie. De supporters nodigen iedereen uit die het eens is met dit standpunt om mee te lopen in deze stille tocht. “Maak je eigen spandoeken en laat zien wat je van deze huidige situatie vindt.” Na afloop van de tocht wordt een petitie met enkele duizenden handtekeningen afgeven aan het  bestuur van FC Zwolle. Voorzitter Ronald van Vliet heeft al aangekondigd de petitie niet in ontvangst te nemen.

Planning

18.15 uur : verzamelen op het Grote Kerkplein ter hoogte van het gemeentehuis.

18.45 uur : start tocht richting stadion FC Zwolle.

* Route is onder voorbehoud en nader te bepalen door gemeente/politie/organisatie

Regels

De organisatie zal de volgende punten absoluut niet tolereren:

– Gebruik van grof taalgebruik tegen derden
– Discriminerend taalgebruik tegen derden
– Discriminerend/grof of kwetsend taalgebruik op spandoeken
– Tijdens de tocht aanrichten van vernielingen en/of aanstoot tot vernieling geven
– Het aanstoot geven tot, en/of plegen van ordeverstoring
– De club FC Zwolle in kwaad daglicht stellen

De supporters hopen dat degenen die mee lopen zich hieraan zullen houden om daardoor de daadkracht van dit protest niet onderuit te halen.
Dit is dus ook een oproep aan de supporters om elkaar ook op negatief gedrag aan te spreken als dit voorkomt.
De organisatie wil duidelijk maken, dat de organisatie absoluut niet verantwoordelijk is voor het gedrag van anderen en daarbij eventueel bijbehorende gemaakte schade.

De organisatie hoopt op een grote opkomst.

De ‘Stille Tocht’ tegen het bestuur is tot stand gekomen door een aantal supporters. De werkgroep vooruitmetfczwolle.nl, en de Supporterssite fczwolle.org zijn niet betrokken bij deze actie maar ondersteunen deze actie wel zolang deze zonder geweld verloopt.

** Deze informatie is onder voorbehoud. Woensdag vindt er een gesprek plaats tussen organisatie/politie/gemeente om de laatste punten te bespreken.

Artikel delen:
Reacties 77
 1. Nou, dat wordt gedonder!! Wie gaat dat allemaal betalen!!? Eerst de waarheid maar eens horen, want dat is nog helemaal niet duidelijk. Er wordt over er weer gebluft en gelogen wat ik tot nu toe gelezen heb. Dit levert alleen maar een negatief beeld op voor heel FC Zwolle!!


  ⚠️ Meld

 2. hahahaha, henkie. JIJ gaat dat betalen ja, want we gaan helemaal los!!!!

  Eerst verzamelen we met zijn alles om 1815 en daarna gaan we l-o-p-e-n en daarbij zijn de we de hele weg s-t-i-l.

  Ik denk dat het leger er bij moet komen, Henk, want dat gaat niet goed!


  ⚠️ Meld

 3. @Henk, als je goed leest dan kun je zien dat we geen gedonder willen!

  We willen door deze vreedzame tocht duidelijk maken dat het bestuur op moet stappen!


  ⚠️ Meld

 4. Het stadionplein kan omgedoopt worden tot het plucheplein.Met de komst van 2 spiksplinter nieuwe stadions zijn ook 2 mooie clubs naar de rand van de afgrond gebracht door falend bestuursbeleid.Wens de supporters succes met hun poging een wending te forceren om dit falende bestuur naar huis te kunnen sturen.


  ⚠️ Meld

 5. Jazeker supporters, een goed en (op het oog) rustig protest door onze mooie stad. Een goed idee, laat het ook geweldloos blijven. Vooruitmetfczwolle.nl, en fczwolle.org lopen niet mee? (Niet betrokken maar ondersteunen wel). Dit is toch van een belachelijke arrogantie

  Voorzitter Ronald van Vliet heeft al aangekondigd de petitie niet in ontvangst te nemen.

  Volgens mij nemen politici alle petities over het algemeen aan, ze zijn eigenlijk altijd tegen hun beleid gericht.


  ⚠️ Meld

 6. Beetje kort door de bocht Egbert.

  Voetbal is en bestaat uit emotie,dat er supporters zijn die voor en achter hun club staan is alleen maar te prijzen.
  Als er iets moet worden opgedoekt zijn het die zakies zoals jij het benoemd, die gasten die het pluche bekleden in de beide accomodaties aan het stadionplein.Daar worden de beslissingen genomen,en daar worden ook mooie clubs om zeep geholpen door mismanagement.Supporters worden door deze klieks alleen als kassavulling gezien om de zinkende schepen boven water te houden.Niks meer of minder.Het is denk ik genoeg geweest voor de supporters,en willen hun club behouden waar ze hun ziel en zaligheid in steken


  ⚠️ Meld

 7. het gaat niet om opheldering of wie er gelijk heeft. Deze situatie kent alleen maar verliezers. Wij als supporters willen hiermee aangeven dat hoe dan ook de club beschadigd is en dat er aktie ondernomen moet worden.
  Schoon schip. Ik denk dat we het investeerders verhaal moeten laten varen en jan everse ook. Ookal al wint hij die arbitragezaak dan nog is zijn naam te veel beschadigd. een frisse start lijkt mij de enige goede optie.

  spijtig!!!!


  ⚠️ Meld

 8. Zeker spijtig.

  Gezien de leegloop bij de buurman aan het stadionplein naar aanleiding van mismanagement van het pluche is dat een doemscenario van vele supporters die zich nu roeren.
  En dat is begrijpelijk.


  ⚠️ Meld

 9. Willen de organisatoren van de stille tocht contact opnemen met Femke van Omroep Zwolle. Ze willen een item over de stille tocht maken.


  ⚠️ Meld

 10. Lijkt me nixxx voor de radio, een STILLE tocht. Zal wel voor tv zijn dan.
  Jammer dat mijn reactie van 8.30 uur nog vast zit. RTV Oost zal Zwolle wel niet weten te vinden.


  ⚠️ Meld

 11. Verder een persoonlijke oproep aan alle deelnemers aan de stille tocht om het imago van onze club niet verder te beschadigen. Dat doet het bestuur al voldoende. Voorzie daarom het bestuur niet van argumenten om nog langer te kunnen blijven zitten!!!

  Aan de organisatie de vraag of het bestuur van FC Zwolle nu wel de petitie van Lesley wil aannemen. Ronald van Vliet wilde dit eerder niet. Wat als het bestuur de petitie straks ook niet in ontvangst wil nemen? Hoe houd je dan de boel rustig? Misschien is het een beter idee om de petitie aan erevoorzitter Gaston Sporre aan te bieden als steun in de rug voor het formeren van een commissie van wijze mannen!


  ⚠️ Meld

 12. Ook het verzoek aan de organisatie om Wim van RTV Oost te bellen. Hij wil ook graag in contact komen met de organisatie van de stille tocht!

  Bewijs eer aan de club en de stad en maak vrijdag PR door een nette stille tocht of ga los en help het bestuur om FC Zwolle nog verder de vernieling in te brengen!

  ===========

  Geen naam / toenaam en telefoonnummers vermelden a.u.b.
  Daar kan misbruik van worden gemaakt.


  ⚠️ Meld

 13. Jongens,

  hoe dan ook en wie er al dan niet de petitie in ontvangst neemt, houd de eer aan jullie zelf en laat zien waar je voor staat.  ⚠️ Meld

 14. ;D Dit gaat mis vrijdag. Zeker weten. Voetbalsupporters en een stille tocht die niet uit de hand mag lopen. Succes jongens! ;D


  ⚠️ Meld

 15. Antibestuur als het zo is als jij zegt dat jullie kleine groep supporters voor kassavulling zorgen om het zinkende ship te redden geloof ik dat er wel meer binnen moet komen in deze kassa.


  ⚠️ Meld

 16. Ik bedoel er mee te zeggen dat supporters gezien worden als bron van inkomsten .Maar verder geen tot niets waarde gehecht wordt aan hun mening of visie.De beslissingen wel of niet goed worden gedaan door een zeer klein beperkt vriendenclubje.Het eindresultaat is dat welwillende supporters en leden geconfronteerd worden met het mismanagement en met weinig geldende middelen het hoofd boven water proberen te houden.


  ⚠️ Meld

 17. Beste supporters,

  Maandagochtend 2 maart 2009 kreeg ik, als interim-voorzitter van de supportersclub, het bericht dat Jan Everse op non-actief was gesteld door het bestuur van FC Zwolle.

  Maandagmiddag om 13.00 uur, heb ik telefonisch contact gehad met Gerald van den Belt. Hij heeft aangegeven dat Jan Everse op non-actief is gesteld door het bestuur van FC Zwolle, dit naar aanleiding van de gebeurtenissen in het spelershome na de wedstrijd tegen Veendam.

  Maandagmiddag om 16.00 uur, heb ik een gesprek met Jan Everse gehad. Dit om zijn kant van het verhaal te horen. Hij heeft mij verzocht dit als een vertrouwelijk gesprek te beschouwen. Op dat moment was nog niet bekend dat hij later die dag openheid van zaken zou geven richting de supporters.

  Om 17.00 uur diezelfde dag heb ik een kort persoonlijk gesprek met Gerald van den Belt gehad. Ook hier is mij gevraagd om dit als een vertrouwelijk gesprek te beschouwen en de ontwikkelingen verder af te wachten, dit alles in het belang van FC Zwolle. Inmiddels was er al onderling contact geweest met de overige bestuursleden van de supportersclub en is er besloten om het supportershome ’s avonds open te stellen voor de supporters.

  Dinsdagavond was er een bespreking bij FC Zwolle tussen Gerald van den Belt, Edgar van Perlo en de Klankbordgroep over het nieuwe stadion waarbij M. Reuvekamp en ik aanwezig waren namens de supportersclub. Na afloop heeft Gerald van den Belt in een open en eerlijk gesprek uitgelegd wat de beweegredenen van het bestuur van FC Zwolle waren om Jan Everse op non-actief te stellen.

  Woensdag is er telefonisch contact geweest met Gerald van den Belt en heeft hij aangegeven dat hij na het verzoek van de supportersclub de supporters graag tekst en uitleg wil geven. Hij heeft mij gevraagd om dit met een groep van 20 personen te doen.

  Woensdagavond tijdens de bestuursvergadering van de supportersclub was het bestuur van mening dat FC Zwolle openheid van zaken moet geven aan de supporters. Om 22.30 uur heb ik Gerald van den Belt gebeld en aangegeven wat ons standpunt als bestuur was. Hij heeft aangegeven dit te bespreken en heeft mij daar donderdagochtend over teruggebeld en toegezegd dat het bestuur wil praten met de supporters maar dan wel na de arbitrage. En dat FC Zwolle maandag 9 maart 2009 met een verklaring zal komen over de ontstane situatie.

  Kortom, wij als bestuur van de supportersclub hebben de afgelopen week herhaaldelijk contact gehad met FC Zwolle. Ik ben van mening dat wij als bestuur van de supportersclub ons terughoudend op moeten stellen om zo het belang van FC Zwolle en het belang van Jan Everse in dit conflict niet te beschadigen. Immers, er zijn twee partijen bij betrokken.

  Jan Everse heeft (vorige week) maandagavond zelf in het gesprek met de supporters ook nadrukkelijk verzocht om ons als supporters rustig te houden. Daarom betreur ik het ook ten zeerste dat er afgelopen donderdagavond problemen zijn geweest bij de woning van de heer Van Vliet. Dit gedrag kan echt niet. Ik heb begrip voor alle emoties die op dit moment spelen, maar wil er toch nadrukkelijk op aandringen om ons als supporters rustig te houden dit in het belang FC Zwolle, Jan Everse en de Supportersclub.

  Met vriendelijke groet,

  Huib van Wijnen

  Interim voorzitter

  Supportersclub FC Zwolle


  ⚠️ Meld

 18. De Supportersclub heeft diverse malen FC Zwolle benadrukt, dat de supporters het recht hebben op een open gesprek met de club. FC Zwolle wil niet eerder met de supporters in gesprek voordat de uitspraak van het arbitragecommissie geweest is. Het nog langer wachten op een open gesprek vind de Supportersclub onacceptabel. Tevens heeft de Supportersclub het gevoel, door het steeds uitstellen van een open gesprek met haar supporters en het niet naar buiten treden met een verslag via de officiële website van de club, dat FC Zwolle haar Supportersvereniging en supporters niet serieus neemt.

  Graag had de Supportersclub hoor en wederhoor willen toepassen, maar aangezien FC Zwolle dit pas wil na de uitspraak van het arbitragecommissie en na alle ontwikkelingen binnen FC Zwolle de afgelopen week zijn wij van mening dat wij als bestuur van de Supportersclub een standpunt in moeten nemen. De leden van de Supportersclub vragen hier om en wij willen geen afwachtende houding meer aannemen. Wij willen nu duidelijk zijn in de richting van FC Zwolle en Jan Everse. Makkelijk is het niet omdat wij in het belang van ONZE club moeten denken.

  Is een terugkeer van Jan Everse mogelijk?
  Een terugkeer is niet mogelijk als Jan Everse door de arbitragecommissie in het ongelijk wordt gesteld. Een terugkeer is mogelijk mits Jan Everse vooraf aan de arbitragezaak bevestigd dat de investeringsmaatschappij achter hem staat als hij in het gelijk wordt gesteld. Er moet aangetoond worden dat het plan daadwerkelijk actueel is en zich in de laatste fase bevind. Indien dit niet het geval is dan is een terugkeer uitgesloten. Er zijn namelijk twee kampen binnen FC Zwolle: voorstanders en tegenstanders. De geruchten over het investeringsverhaal zal dan op korte of lange termijn tegen Jan Everse gaan werken.

  Is het aanblijven van het bestuur mogelijk?
  Het aanblijven van het bestuur is in alle situaties onmogelijk. Dit bestuur heeft de laatste jaren de club niet vooruit gebracht. De ontstane situatie is aan dit bestuur te wijten. Zij hebben geen enkele controle op Jan Everse gehad en wisten vooraf welk type trainer zij in huis haalden. Dhr. R. van Vliet en Dhr. G. Hovenberg stoppen eind van dit seizoen en wij eisen dat zij na de uitspraak van de arbitragecommissie opstappen. Dhr. R.K.E. Buysrogge zal ook op moeten stappen, echter wanneer Jan Everse niet bij de club mag blijven dient hij eerst de ontslagprocedure van Jan Everse af te wikkelen en hierna opstappen. Omdat FC Zwolle de laatste jaren een financieel verantwoord beleid heeft gevoerd moet de penningmeester Dhr. E Veldink (voorlopig) aanblijven.

  Hoe verder te gaan?
  Een commissie van wijze heren bestaande uit vijf personen, waaronder Dhr. G. Sporre, moet binnen 3 maanden een nieuw bestuur samenstellen. Dit bestuur moet bestaan uit zakenmensen die hun sporen in het bedrijfsleven hebben verdiend. Een vooruitstrevend en daadkrachtig bestuur is gewenst. Een nieuwe bestuur wacht de taak FC Zwolle in rustig vaarwater te brengen en een nieuwe trainer te zoeken indien nodig. Aansluitend zal het nieuwe bestuur FC Zwolle klaar moeten stomen voor een terugkeer in de Eredivisie. Zij zullen een goed en uitgebreid beleidsplan op moeten stellen voor de komende vijf jaren. Het nieuwe bestuur wacht de zware taak om de kwaliteiten en capaciteiten van alle medewerkers in kaart te brengen. Van hen die niets toevoegen aan het ⤽nieuwe FC Zwolle⤝ moet afscheid worden genomen. De samenwerking tussen supporters en FC Zwolle kan vele malen beter kunnen dan nu het geval is.

  Vertrouwende jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, verblijven wij.

  Met vriendelijke groet,

  Bestuur Supportersclub FC Zwolle  ⚠️ Meld

 19. De Stichting Voetbalvrienden Van Zwolle schaart zich achter de protestmars en roept hierbij een ieder op om mee te lopen.
  De Stichting VVZ zal zich volledig inspannen om e.e.a. ordentelijk te laten verlopen.

  Wij zijn echter wél van mening dat het huidige bestuur van FC Zwolle per direct moet opstappen, om vooral een verdere teloorgang van en negatieve publiciteit rondom onze club te voorkomen.

  Wij streven een nieuw bestuur en directie voor FC Zwolle na, welke wél betrouwbaar en kundig zijn.


  ⚠️ Meld

 20. De stille tocht tegen het bestuur van FC Zwolle gaat door. De organisatoren kregen vandaag toestemming van de politie.

  De tocht start vrijdag om kwart voor zeven vanaf het stadhuis in het centrum begint en eindigt bij het FC Zwolle stadion. Later die vrijdagavond speelt FC Zwolle tegen FC Omniworld. De organisatie benadrukt dat geweld of discriminerend taalgebruik niet wordt getolereerd.

  RTV Oost


  ⚠️ Meld

 21. Uitkomst overleg woensdag:

  De organisatie zal de volgende punten absoluut niet tolereren:

  – Onherkenbaar zijn (Iedereen moet herkenbaar zijn voor de politie, bij weigering zal de kans bestaan dat je verwijderd word uit de betoging.)
  – Nuttigen van Alcohol en/of Drugs tijdens de betoging
  – Meenemen van gevaarlijke attributen tijdens de tocht
  – Gebruik van grof taalgebruik tegen derden
  – Fakkels afsteken* (word nog overlegd of dit wel door organisatie gedaan mag worden, hierbij gelden zelfde regels als in het stadion)
  – Discriminerend taalgebruik tegen derden
  – Discriminerend/grof of kwetsend taal gebruik op spandoeken
  – Tijdens de tocht aanrichten van vernielingen en/of aanstoot tegen tot vernieling
  – Het aanstoot geven tot, en/of plegen van ordeverstoring
  – De club FC Zwolle in een kwaad daglicht stellen

  * Als er mensen zijn die graag fakkels zouden willen afsteken moeten die contact opnemen met de organisatie op dhr.kolk@gmail.com

  3. Consequenties (opgesteld door politie)

  Misdragingen kunnen leiden tot een stadionverbod door de KNVB. Dit omdat de Politie IJsselland deze demonstratie als voetbalgerelateerd heeft aangemeld bij de KNVB.

  Dat betekend dus ook dat de voorwaardelijke straf van ??7.500 met een proeftijd van 2 jaar in verband met de spreekkoren tegen RKC Waalwijk hier meetelt.
  Doe dit dus niet, de straf zou hoger uit kunnen vallen en FC Zwolle heeft dit geld hard nodig. Mensen die zich hier toch aan vergrijpen zullen hard aangepakt worden door zowel politie als KNVB.

  ** Er zal volop media aandacht zijn tijdens de betoging, dit houd in cameraploegen/fotografen en journalisten. Wanneer er misdragingen zullen voorvallen zal de politie ongetwijfeld beroep doen op de beelden om zo deze personen te achterhalen **

  4. Tot Slot

  Wij hopen dat degenen die mee lopen zich hieraan zullen houden om daardoor de daadkracht van dit protest niet onderuit te halen. Dit is dus ook een oproep aan jullie allen om elkaar ook op negatief gedrag aan te spreken als dit voorkomt. Dan rest ons niks anders dan nogmaals iedereen uit te nodigen en te hopen op een grote opkomst zodat ons statement nog duidelijker gemaakt word.

  Met vriendelijke groeten en tot vrijdag,

  De Organisatie  ⚠️ Meld

 22. FC Zwolle
  Laat fc.zwolle gewoon in een leeg stadion spelen,dan raak je het bestuur het hardste,geen optocht,want dat draait toch weer op geweld uit.


  ⚠️ Meld

 23. Het lijkt mij dat degenen die wel rotzooi willen gaan schoppen,zich dan maar geen supporter moet noemen.Het is de bedoeling om een duidelijk statement neer te zetten en dat bereik je eerder om je als een goedwillende supporter te gedragen,ipv door relgedrag de FC Zwolle op een negatieve manier in de publiciteit te brengen.
  Het doel is toch dat men het beste wil voor hun club. En hulde aan de mensen die dit opzich nemen.


  ⚠️ Meld

 24. Triest zootje
  Een matige trainer met een grote bek, die zich laat provoceren omdat hij geen blokje kaas krijgt. Halverwege competitie 15 punten achter, maar vindt dat-ie een contract voor het leven moet krijgen.
  Een slecht bestuur die deze trainer heeft aangesteld en slappe knieen heeft getoond toen die trainer vorig jaar een contract voor het leven eiste. Trekt consequentie uit een totaal gebrek aan draagvlak.
  En nog slechtere supporters die het begrijpelijk vinden en goedpraten dat een aantal van hen fysiek geweld gebruikt tegen iemand die zijn best doet maar niet beter kan én zijn huisgenoten.
  Alle rationeel denkende supporters veel plezier met jullie demonstratie. Toon aan dat er ook normale mensen supporters van Zwolle zijn, maar alsjeblieft laat die Rotterdamse schreeuwlelijk niet terugkomen.  ⚠️ Meld

 25. @iedereen
  Lekker laten wandelen onder begeleiding van ME. Bij aanvang moet de deelnemers natuurlijk wel een ticket kopen.

  In geval van vandalisme: Graag opsluiten voor een aantal maanden !


  ⚠️ Meld

 26. Niet alleen vandalisme Gezellig. Ook bij het vestoren van de algemene order mogen ze van mij opgepakt worden (goed, ok, dan hoeven ze niet een paar maanden vast te zitten).


  ⚠️ Meld

 27. assendorper, fijn dat jij het allemaal zo goed begrijpt!

  Vooral dat van:

  fysiek geweld gebruikt tegen iemand die zijn best doet maar niet beter kan én zijn huisgenoten.

  Dus misschien moet hij dan maar stoppen hé? Daar hoef jij geen hersenchirurg voor te zijn.


  ⚠️ Meld

 28. @john; het bestuur moet stoppen omdat ze er een rommeltje van maken en er zoveel supporters op en normale manier protesteren. Dat er een aantal op een niet normale manier protesteren en dat er een behoorlijk aantal dat proberen goed te praten zou eerder een reden moeten zijn om nog even te blijven zitten;
  Als er iets aan je hersenen mankeert zou ik trouwens niet door mij laten opereren. Dat loopt helemaal verkeerd af.
  🙂


  ⚠️ Meld

 29. Ik heb eigenlijk niemand gelezen die het goedpraatte Assendorper. Heb wel mensen gelezen die het kunnen begrijpen. Heel groot verschil als je het mij vraagt.


  ⚠️ Meld

 30. @assendorper.

  Geef de goedwillende supporters dan op zijn minst het voordeel van de twijfel.Als ik zo de hele discussies een beetje volg op diverse forums is daar iedereen het eens met elkaar en staan de verschillende groepen binnen de FC ZWOLLE supporters zij aan zij met hun standpunt en staan ze achter het standpunt dat het op een vreedzame manier moet/gaat gebeuren.Ik persoonlijke vind het klasse dat zo n grote aanhang maar 1 doel voor ogen hebben en dat is het bestuur een halt toe te roepen,dat ze daarbij voor ogen hebben dat dit zonder geweld en vandalisme moet, siert ze alleen maar.Hulde voor de supporters die dit bewerkstelligen.


  ⚠️ Meld

 31. Er zullen altijd doemdenkers zijn die stilletjes hopen dat het mis zal gaan,en dan hun gal kunnen spuwen op diverse forums.Maar in de praktijk zijn dat meestal figuurtjes die in real live weinig tot niets voorstellen en achter hun pc tje de internet hooliguns uithangen.


  ⚠️ Meld

 32. Gelul anti bestuur. En dat weet je zelf ook dondersgoed. Bijna alle protesten van voetbal supporters lopen uit in stront. Daarvoor hoef ik niet een internet hooligan te zijn. En dan kun je wel mij persoonlijk gaan zitten aanvallen, maar dat verandert er niks aan. (ook niet aan mij trouwens)


  ⚠️ Meld

 33. huh?? is mijn reactie nou weg… vreemd

  nogmaals:
  @anti bestuur
  Resultaten uit het verleden maken problemen bij een voetbalsupporter protest niet tot doemdenken, maar met redelijke zekerheid voorspellen. Daar verandert een persoonlijke aanval van jou naar mij niks aan.


  ⚠️ Meld

 34. Beste supporters,

  Ga toch niet in op al die reagluurders die zich wel een krachtig oordeel aanmatigen maar te ver van FC Zwolle staan om zich een reëel beeld te kunnen vormen. Ook zij mogen een mening hebben ookal is dat niet de jouwe.

  We zorgen er vrijdag samen voor dat de stille tocht ordentelijk verloopt en dat het imago van de club niet nog meer schade lijdt dan het al heeft geleden door dit ‘bitterballenbestuur.’

  Er is niks mooiers dan mensen met vooroordelen en misplaatste verwachtingen teleur te stellen.

  Vrijdag noar veurn voor onze club!

  Yes we can!

  No pasaran!

  en de hele mikmak 😉


  ⚠️ Meld

 35. ElRey,

  Je hebt gelijk.hoop dat het morgen een succesvolle dag gaat worden.
  Tis in ieder geval een prachtig gebaar dat alle supporters een front spannen en allemaal maar voor 1 doel gaan.


  ⚠️ Meld

 36. En wie gaat dit allemaal weer betalen? En maar klagen dat alles zo duur is, tja binnenkort nog weer een keer ajax-feyenoord of zo met 600 man politie, sport verbroederd zullen we maar zeggen, ook in de knip.


  ⚠️ Meld

 37. Als je echt zo goed op de hoogte was Japser, zou je weten dat Zwolle supporters in Nederland niet bekend staan als probleemsupporters. Dat er wel eens iets gebeurt is veel minder massaal en frequent dan de wekelijkse vechtpartijen in de Voorstraat.

  Iedereen weet heel goed wat het doel is dat we voor ogen hebben, en dat we dat alleen kunnen bereiken door pers en critici zoals jij geen kans te geven om te zeggen: “zie je wel, die supporters kunnen zich nooit gedragen”.

  Neemt niet weg dat de frustratie over dit bestuur bij vrijwel iedereen die FC Zwolle een warm hart toe draagt met de dag groeit. Het zal voor enkelen dan uiteraard ook wel flink inhouden zijn vrijdag, maar ik ben er van overtuigd dat iedereen het doel voor ogen houdt. Ik ben trots als Zwolle supporter om te zien hoe alle verschillende supportersgroepen, met elk hun andere denkbeelden over hoe de club te steunen, nu de rijen sluiten en samen actievoeren.


  ⚠️ Meld

 38. @Egbert

  Tot nu toe kost het bestuur van FC Zwolle de Zwolse belastingbetaler meer dan supporters van FC Zwolle.

  Keer op keer weer klauwen belastinggeld aan politiebescherming als het bestuur weer eens een onbegrijpelijke beslissing neemt die niet wordt begrepen/gedragen door de achterban aan wie het meent geen tekst en uitleg te hoeven geven.

  Een nieuw bestuur kan de Zwolse belastingbetaler wel eens heel veel geld besparen.

  @Japser
  We zullen het laten zien!

  @FC Zwolle supporters
  Tot vrijdag. Dan laten we stad, regio en heel Nederland zien dat alle negatieve berichten van het bestuur over supporters tot het assortiment ‘broodje aap’ behoren!


  ⚠️ Meld

 39. Trainer Jan Everse heeft gisteravond contact opgenomen met de redactie van de supporterswebsite fc zwolle.org. Hij bedankt iedereen voor vele steunbetuigingen die hij heeft mogen ontvangen.

  ⤽Ik ben overdonderd door de vele steunbetuigingen van sponsoren, supporters, technische staf en de spelersgroep. De petitie is door meer dan 4.000 mensen ondertekend. Dat is absurd veel. Dit sterkt mij en mijn gezin enorm in deze moeilijke tijd.⤝

  Jan Everse heeft de volgende boodschap voor de deelnemers aan de stille tocht:

  ⤽Vrijdag vindt een stille tocht plaats. Ik wil de deelnemers hieraan met absolute klem verzoeken absoluut niks te ondernemen waardoor iedereen die FC Zwolle een warm hart toedraagt achter de actie kan blijven staan. Ik wil de deelnemers daarom nadrukkelijk vragen zich te houden aan de regels!⤝

  “Het wordt steeds duidelijker dat het huidige bestuur geen draagvlak meer heeft. De petitie van kanjer Lesley waarin het bestuur wordt opgeroepen om af te treden is uiteindelijk door 4.011 mensen ondertekend. De stille tocht is georganiseerd door drie andere kanjers van supporters in goed overleg met de gemeente en de politie.”

  De stille tocht wordt, in alfabetische volgorde, gesteund door:
  * Stichting Voetbalvrienden Van Zwolle
  * Supportersclub FC Zwolle
  * Vanda??s Noord
  * Vooruit met FCZwolle
  * fczwolle.org

  De stille tocht wordt gehouden door supporters voor de toekomst van FC Zwolle om kenbaar te maken dat wij willen dat het huidige bestuur opstapt.

  “Dat doel komt dichterbij als iedere deelnemer zich houdt aan de regels. Laat zien dat je hart hebt voor FC Zwolle. Er is veel pers dus dit is een uimuntende kans om heel Nederland te laten zien dat FC Zwolle een hele mooie club is. Dat hebben we vorig jaar in de Kuip laten zien. Dat laten we nu onder de Peperbus zien!”

  Bron: fczwolle.org


  ⚠️ Meld

 40. Het ongenoegen over het disfunctioneren van het huidige bestuur en directie van de BVO FC Zwolle begint steeds grotere vormen aan te nemen onder zowel sponsoren, supporters, technische staf en de spelersgroep.
  Uit gesprekken met vele sponsoren in de afgelopen dagen, is gebleken dat als deze actie geen resultaat oplevert, zij zich niet langer verbonden wensen te voelen met FC Zwolle zolang dit bestuur en directie op hun pluchen zetels blijven zitten.
  Ook hebben er gesprekken plaatsgevonden met meerdere potentiële sponsoren die zich aan FC Zwolle willen verbinden als er schoon schip is gemaakt binnen de club.
  Dit zijn sponsoren met een zowel regionaal alsook een (inter)nationaal werkgebied en uitstraling.

  Alle deelnemende supporters zijn ervan doordrongen dat het nu of nooit is en dat de welwillende sponsoren zich terug zullen trekken als de tocht gepaard zou gaan met een hoop negatieve publiciteit.

  Samen willen wij allen alleen maar het beste voor FC Zwolle!


  ⚠️ Meld

 41. Tot nu toe kost het bestuur van FC Zwolle de Zwolse belastingbetaler meer dan supporters van FC Zwolle.

  Keer op keer weer klauwen belastinggeld aan politiebescherming als het bestuur weer eens een onbegrijpelijke beslissing neemt die niet wordt begrepen/gedragen door de achterban aan wie het meent geen tekst en uitleg te hoeven geven.

  Zeg je nou werkelijk:
  Het bestuur maakt een beslissing
  Supporters zijn het er niet mee eens
  Supporters gaan mogelijk rellen
  Hier is politiebescherming voor nodig
  Dit kost de burger geld

  Zeg je nou werkelijk dat het de schuld is van het bestuur dat er mogelijk een stel apen de halve stad sloopt?

  Ben je echt serieus????

  Als ik tegen jou zeg dat je niet welkom bent in mijn huis en jij gooit mijn ramen in, is het dan mijn schuld of jouw schuld?

  Ongelooflijk dat je dit met een strak gezicht kan zeggen.

  ALS de supporters politiebegeleiding nodig hebben, eventueel dingen slopen, voor rotzooi zorgen. Is dat ALTIJD de schuld van diezelfde ‘supporters’, niet van het bestuur.

  De wereld op zijn kop. Echt… >:(


  ⚠️ Meld

 42. Het gaat de belastingbetaler handen met geld kosten als dit bestuur blijft zitten.Wat denk je van de kapitaalvernietiging als je met een nieuw stadion zit die niet floreerd.Dat stadion is ook mede betaald door de belastingbetaler.

  Maar Japser jij zou prima passen in het huidige bestuur,net zo rechtlijnig en geen inleveringsvermogen naar achterban en supporters.


  ⚠️ Meld

 43. @Japser

  De gemeente en politie geven niet zomaar toestemming voor deze tocht. Ook zij weten inmiddels dat de oorzaak van de voortdurende strubbelingen gelegen is in het feit dat FC Zwolle geleid wordt door liegende en manipulerende lieden die niet deugen.

  Misschien is het een idee dat jij contact opneemt met mij, of de organisatie, om als ‘onafhankelijke Zwollenaar’ de stemming binnen gemeente/politie/organisatie te ervaren?


  ⚠️ Meld

 44. @Japser

  Mooi betoog waarin je inderdaad de wereld op z’n kop zet.

  Ik geef geen normatief oordeel over de onrust.

  Ik constateer alleen het feit dat x op x de onrust ontstaat naar aanleiding van een beslissing van dit bestuur.

  Ik kan mij niet herinneren dat het bestuur onder het voorzitterschap van de heer Sporre ooit politiebescherming heeft moeten aanvragen. Dit is bij mijn weten in een verder verleden ook onder andere voorzitters nooit eerder voorgekomen. En dan nog ook zo frequent.

  Kijk je kunt het natuurlijk stoer vinden dat een bestuur een beslissing neemt die de achterban, die het vertegenwoordigt, niet toejuicht. Maar is dan het ook stoer dat het bestuur toezeggingen van informatie-bijeenkomsten niet nakomt.

  Dit bestuur communiceert niet met zijn supporters. Tegelijkertijd wordt er wel tekst en uitleg gegeven aan sponsoren.

  Een goed bestuur durft moeilijke beslissingen te nemen, maar schrikt er dan ook niet voor terug om de achterban (feitelijk klanten) te informeren.

  Als jouw bank besluit om de helft van jouw spaarrekening over te maken naar de Nederlandse staat zonder bijvoorbeeld de uitleg omdat ‘de belastinginkomsten terugvallen’ dan wil je toch ook test en uitleg.

  Weet je waar ik keer op keer zo van opkijk: het niveau van de gemiddelde reagluurder met een krachtige mening over FC Zwolle en zijn supporters. De kwalificatie van ‘een stel halve apen dat de halve stad sloopt’ is meelijwekkend.

  Als de openbare orde jou zo na aan het hart gaat dan nodig ik jou uit om vrijdag mij en anderen te helpen om te zorgen voor een ordentelijk verloop van de stille tocht. Wellicht dat je mensen dan ook iets beter leert kennen en je, je voortaan onthoudt van denigrerende uitspraken danwel vooroordelen ten aanzien van FC Zwolle supporters.

  Jij kunt mensen die van FC Zwolle houden idioten vinden, maar zijn die mensen dan gekker dan hondenliefhebbers, postzegelverzamelaars of het uitgaanspubliek op een gemiddelde zaterdagavond?  ⚠️ Meld

 45. Ho ho.

  Ik kan mij niet herinneren dat het bestuur onder het voorzitterschap van de heer Sporre ooit politiebescherming heeft moeten aanvragen. Dit is bij mijn weten in een verder verleden ook onder andere voorzitters nooit eerder voorgekomen. En dan nog ook zo frequent.

  Het ligt aan v. Vliet dat er vuurwerk bij zijn woning gegooid wordt en er een steen door zijn ruit vliegt??? Diezelfde gasten lopen morgen in de optocht mee. De gevolgen laten zich raden.


  ⚠️ Meld

 46. @Henk

  Als de openbare orde ook jou zo na aan het hart gaat dan nodig ik jou uit om vrijdag mij en anderen te helpen om te zorgen voor een ordentelijk verloop van de stille tocht.

  Je lijkt me een weldenkend mens dus hebt vast wel oog voor causaleverbanden. Tenslotte keur ik het af dat de ruiten bij iemand worden ingegooid, maar ik mag er toch vanuit gaan dat je dat wel begreep.


  ⚠️ Meld

 47. @Japser en Henk

  Voorkomen is beter dan genezen.

  Dus typ jullie vingers niet blauw in semantische discussies, maar vertaal waar je voor staat in daden.

  Overigens heeft iedere burger deze plicht, maar is de situatie heden ten dage dat wij liever onze verantwoordelijkheid bij anderen neerleggen en deze vervolgens bekritiseren als zij falen in hun goede en oprechte bedoelingen.

  Mijn opa zat in het Zwolse verzet en herinnert zich ook nog al te goed dat er na de bevrijding opeens zoveel helden in Zwolle rondliepen die ‘moffenmeiden’ kaalscheerden…


  ⚠️ Meld

 48. Nee, ik ga morgen niet meelopen. Ik hoef niet mijn gezicht aan dit gebeuren te verbinden.

  En ElRey causale verbanden bestaan, echter je kunt niet zeggen: het bestuur neemt een besluit DUS wordt er vuurwerk gegooid en dat dan dus de schuld is van het bestuur. Zo werkt het niet. Als dat wel zo is, kun je net zo goed onze opa’s de schuld geven die wekelijks bij de voorlopers van PEC gingen kijken. Als zij dat niet hadden gedaan, had PEC laat staan FCZwolle nooit bestaan en hadden we dit hele probleem niet.


  ⚠️ Meld

 49. @Japser

  Jij bepaalt natuurlijk zelf waar jij jouw gezicht aan wilt verbinden.

  Laten we deze discussie maar besluiten dat jij en ik beiden belang hechten aan ordentelijk verloop van de stille tocht en dat wij beiden uitwassen afkeuren of deze nou voetbalgerelateerd zijn of niet is ook niet relevant.


  ⚠️ Meld

 50. Ik dacht dat een ‘stille tocht’ alleen gehouden werd bij ECHT erge dingen… Bijv. wanneer er doden te betreuren vallen of er sprake is van zinloos geweld.
  Nou ja dat zinloos geweld was er wel (bij het huis van de voorzitter) maar ik vrees dat de supporters daar nou net weer niet tegen protesteren…  ⚠️ Meld

 51. @Carola

  De stille tocht van a.s. vrijdag wordt gehouden om op een vreedzame en legale wijze ruimte te bieden aan de mening van iedereen die wil dat het bestuur van FC Zwolle aftreedt.

  De benaming ‘stille tocht’ is niet letterlijk, maar figuurlijk bedoelt om daarmee duidelijk te maken dat FC Zwolle onder het huidige bestuur ten dode is opgeschreven.

  Iedereen die FC Zwolle een warm hart toedraagt keurt het incident van vorige week donderdagavond af. Voor jouw informatie: het is beter dat de daders eerder door de politie worden gevonden dan door de harde kern. Deze heeft namelijk vorige week maandagavond beloofd zich te onthouden van acties die het belang van de club schaden. Dat gebeurde op een bijeenkomst waarop de trainer tekst en uitleg gaf en verzocht om de rust te bewaren. Iets wat het bestuur tot nu toe heeft nagelaten.

  Wat de datum betreft; ik ben niet bijgelovig, jij wel!

  Tenslotte is het goed om te weten waar de klepel hangt als men een mening over anderen velt, zeker als het gaat om generaliserende uitspraken. Er heeft geen zinloos geweld plaatsgevonden, er is een ruit ingegooid. Beiden afkeurenswaardig maar wel significant van elkaar verschillend. Overigens is naar mijn mening geen enkel geweld zinnig, maar ook wat dat betreft is het natuurlijk goed mogelijk dat jij daarover een andere mening hebt.

  Kus!  ⚠️ Meld

 52. @Larry

  Ik constateer een zeer grote mate van vooringenomenheid onder reagluurders met de nodige generaliserende uitspraken en misvattingen.

  Ik verwacht echter niet andersdenkenden te kunnen overtuigen van het feit dat de ‘stille tocht’ eigenlijk een hele mooie wijze is om een stem te laten horen.

  Kennelijk heerst er zoveel vrees, al dan niet als gevolg van de stigmatiserende en incorrecte verslaggeving in het lokale sufferdje en op TV Twente.

  Laten wij ons morgen inspannen voor een goed verloop van de ‘stille tocht’ en niet langer pogen om al die mensen met een aanmatigend oordeel te overtuigen.

  Het vormt wel een verklaring voor het feit dat er niet eerder vanuit de Zwolse samenleving kanttekeningen zijn geplaatst bij de kwaliteit van het regenteske bestuur. Alhoewel, het referendum gaf een vrij evidente uitslag. Ik plaatst daarbij wel het vraagteken of de stemkeuze toen niet in het weekend is ingefluisterd.

  Zou die ene passage ‘een stel halve apen’ feitelijk bedoeld zijn ter opening van een discussie over evolutie/schepping? Nou ja zolang daar in Nederland zoveel ophef wordt gemaakt zijn wij als voetballiefhebbers nog niet zo gedegenereerd. 😉


  ⚠️ Meld

 53. Ik zeg niet dat alle voetbalsupporters halve apen zijn btw.

  Dat behoudt ik alleen voor die mensen (voetbalsupporter of niet), die dingen gaan slopen ;D

  Oh, en noem aub geen reagluurder, doet me denken aan de term reaguurder van GeenStijl, en als ik ergens een hekel aan heb is het dat wel 🙁


  ⚠️ Meld

 54. Supportersactie: ‘Geef het bestuur de rode kaart!’

  ZWOLLE, 12 maart 2009.

  ??Geef het bestuur de rode kaart!??. Onder dit motto houdt werkgroep Vooruit met FC Zwolle! voorafgaand de wedstrijd FC Zwolle ?? FC Omniworld een ludieke protestactie tegen het bestuur en management van FC Zwolle.

  Wat gaat er gebeuren?
  Vrijdagavond, voorafgaand aan de wedstrijd, delen leden en sympathisanten van de werkgroep Vooruit met FC Zwolle! in totaal vijfduizend rode vellen papier uit aan de aanwezige supporters van de club. Iedereen die zich in het standpunt van de werkgroep kan vinden, wordt gevraagd het bestuur deze ⤽rode kaart⤝ te tonen bij opkomst van de spelers. Het hoe en waarom van deze actie zijn op het rode vel afgedrukt.

  Waarom deze actie?
  De actie is een luid en duidelijk signaal naar het bestuur en management van FC Zwolle dat het de hoogste tijd is hun functies vrijwillig neer te leggen. In en rond de club is geen enkel draagvlak meer voor hun aanblijven. Supporters, spelers, technische staf, vrijwilligers en sponsors hebben het bestuur en management inmiddels massaal laten weten het niet eens te zijn met het clubbeleid dat de laatste jaren is gevoerd en de gang van zaken tijdens de huidige crisis. Met dat laatste brengt het bestuur onze club niet alleen in diskrediet, ook stelt het de club onnodig bloot aan enorme financiële risico’s.

  Doel van de actie
  De werkgroep wil met de actie bereiken dat het bestuur in zal zien dat het in het belang van de club plaats moet maken. Dit schept ruimte voor de commissie van wijze heren, of een door deze commissie aan te stellen interim-bestuur. Het is van belang dat het bestuur vertrekt, nog voor de arbitragezaak tegen de op non-actief gestelde trainer Jan Everse dient. Alleen dan kan de arbitragezaak en de daar mogelijk op volgende financiële risico’s vermeden worden. Het interim-bestuur zal zich vervolgens moeten buigen over het toekomstperspectief voor Jan Everse bij onze club.

  Over Vooruit met FC Zwolle!
  De werkgroep Vooruit met FC Zwolle! maakt zich hard voor een bestuurlijke en organisatorische reorganisatie van FC Zwolle. Dit wil de werkgroep bereiken door de neuzen binnen de achterban zoveel mogelijk dezelfde kant uit te krijgen.
  Meer informatie is te vinden op onze website: http://www.vooruitmetfczwolle.nl  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.