Marco Roelofsen wordt nieuwe coach van FC Zwolle

Zwolle – Vanaf zaterdag 14 maart wordt Marco Roelofsen de coach van het eerste elftal van FC Zwolle.

Claus Boekweg, die tijdelijk de honneurs waar heeft genomen van de op non-actief gezette Everse, zal de functie van assistent-trainer weer oppakken. Marco Roelofsen is op dit moment ook trainer van FC Zwolle B1. Marco Roelofsen speelde 230 wedstrijden in het shirt van FC Zwolle. In 2006 keerde hij terug op het oude nest als jeugdtrainer.

Artikel delen:
Reacties 71
 1. Die Roelofden was één van de spelers die er voor gezorgd hebben dat Paul Krabbe destijds mocht vertrekken.
  Roelofsen, Schol en nog wat nep-vedettes vonden dat ze recht hadden op een betere trainer, niet dat ze zelf zo goed waren.
  Ik hoop dan ook dat hij van de spelers dezelfde steun krijgt als hij zijn trainers altijd gaf(zeuren,mekkeren,overal commentaar op en vooral niet presteren)
  Dit is weer een stropop van het bestuur en ik wens hem niets goeds toe. >:(


  ⚠️ Meld

 2. Pff hij had hele seizoen al hints gedropt tegen het elftal wat hij trainde in de jeugd dat zou er iets gebeuren hij de volgende trainer zou zijn. Hij heeft het waarschijnlijk net als bij Krabbe gewoon geforceerd of zit in ieder geval in het complot.


  ⚠️ Meld

 3. Ongelofelijk!

  Marco Roelofsen is op dit moment ook trainer van FC Zwolle B1. Marco Roelofsen speelde 230 wedstrijden in het shirt van FC Zwolle. In 2006 keerde hij terug op het oude nest als jeugdtrainer.??

  Dit is logisch aangezien FC Zwolle onder de huidige omstandigheden geen externe trainer mag aanstellen. Het was daarom alleen de vraag wie het bestuur-directie intern zouden doorschuiven als tijdelijk(?) hoofdtrainer nu Claus Boekweg vrijdagavond voor het laatst als hoofdtrainer op de bank zit. Claus Boekweg is solidair met Jan Everse.

  Dit past ook geheel in de lijn van de vriendjespolitiek waarvan bestuur en directie worden beticht. Algemeen directeur Gerald van den Belt heeft Marco Roelofsen een baan van 40 uur gegeven omdat Marco financiële problemen had. Hij is de enige jeugdtrainer met een urencontract, puur geholpen door zijn vriend Gerald van den Belt.

  Marco Roelofsen is overigens niet onomstreden. In het verleden heeft Marco Roelofsen bij het ontslag van Paul Krabbe en Peter Boeve een dubieuze rol gespeeld. Hennie Spijkerman heeft hem zelfs na de degradatie uit de Eredivisie voor het einde van het seizoen ontslag gegeven o.a. vanwege uitlatingen over collega Yobo.


  ⚠️ Meld

 4. ElRey,

  Dit past ook geheel in de lijn van de vriendjespolitiek waarvan bestuur en directie worden beticht. Algemeen directeur Gerald van den Belt heeft Marco Roelofsen een baan van 40 uur gegeven omdat Marco financiële problemen had. Hij is de enige jeugdtrainer met een urencontract, puur geholpen door zijn vriend Gerald van den Belt.

  Dat moet je wel hard kunnen maken anders heb je nu een probleem :'(


  ⚠️ Meld

 5. Zo nu ik het hier zo lees is er al weer iets aan de knikker vraag mij af of er nog wel hoop is bij de club voor de toekomst.Want lees hier van de allesweters dat Roelofsen ook niet pluis is dus ben benieuwd.


  ⚠️ Meld

 6. Nou dat gaat wat worden, pfff Roelofsen…

  Ik vind het alleen een beetje jammer dat er ook naar boven gehaald moet worden dat Marco al dan niet financiele problemen zou hebben. Ik snap dat de vriendjes politiek aangehaald/kaart moet worden maar dat had misschien wel iets subtieler bewoord kunnen worden. Maar dat is mijn mening…..


  ⚠️ Meld

 7. @Jaap

  Marco Roelofsen werd in 2006 terug gehaald door Gerald van den Belt niet alleen als jeugdtrainer maar ook voor de organisatie van de voetbalclinics van FC Zwolle.

  ‘anders heb je nu een probleem’

  Is dat een dreigement?  ⚠️ Meld

 8. die steen door de ruit is niet goed te praten, beter hadden ze iets ludiekers gedaan met bitterballen of kaasblokjes of desnoods pannenkoeken tegen de ramen aan. Zo moeilijk is het toch niet om iets leukers te verzinnen?


  ⚠️ Meld

 9. @elrey….dat lijkt me geen dreigement, maar netjes is het niet om zulke informatie (of het nou waar is, of niet) zomaar op een internetforum te droppen. Lijkt me nogal prive, vind je ook niet?


  ⚠️ Meld

 10. @Erik & Ilse

  Er zit ook een kostwinner met een gezin thuis die voor het oog van heel Nederland is beticht van fysiek geweld.

  Is dat wel netjes van het bestuur-directie van FCZ?

  Marco R. is ook niet te beroerd om het bestuur-directie van FCZ mee te helpen om trainer nr. 4 een dolk in de rug te steken.

  Is dat wel netjes van Marco?

  Maar Jaap…

  ‘anders heb je nu een probleem’

  Is dat een dreigement?


  ⚠️ Meld

 11. Een kostwinner met een gezin thuis….pfrt…met wat in het voetbal wordt verdiend, kan die nog wel een paar jaar vooruit hoor. Ik neem bovendien aan dat hij voorlopig nog gewoon wordt betaald, en daarna vermoedelijk ook nog wel een tijd.

  En jij begrijpt vast wel wat Jaap bedoelt, neem ik aan toch? Als die informatie niet klopt, zou je schuldig kunnen zijn aan smaad enzo. Al die relletjes die open en bloot op internet worden uitgevochten, vermakelijk hoor. Volg twee weken alle perikelen rondom FC Zwolle, en je hoeft 10 jaar niet meer naar Goede Tijden te kijken.
  Verheug me nu al op de verfilming. Jeroen Krabbe als Ronald van Vliet, Huub Stapel als Jan Everse, Jack Wouterse als ElRey. Heerlijk!


  ⚠️ Meld

 12. @ El Rey: Ah jammer, Pedro S. weg! Eén van de founders en een prima kerel. Zag zijn naam bij De Brug staan, maar namen verschijnen in diverse media. Gaat ie ook bij Brug-TV?


  ⚠️ Meld

 13. De ernst van de situatie, haha, laat me niet lachen (oeps mislukt). De kredietcrisis, de dreigende massaontslagen, de aanslagen in Noord-Ierland, de problemen in Afrika, honger, familieleden met ernstige ziektes…daarvan zie ik de ernst van de situatie in….maar toch niet van een voetbalclub die zijn trainer ontslaat vanwege een bitterballenaffaire, die vervolgens op zijn beurt beweerd dat een Britse suikeroom wil investeren in traditionsverein FC Zwolle…kom op nou toch zeg. Het bestuur blijft of gaat, de trainer blifjt weg of komt terug, dit seizoen promoveren ze of niet, en voglend jaar worden ze of nummer 16 of nummer 4 in de eerste divisie.

  Neem je de zaak nou niet iets te serieus ElRey. Relax wat, zou ik zeggen.


  ⚠️ Meld

 14. Dit bestuur maakt steeds grotere problemen; Everse komt, naar z’n arbitrage, gewoon weer terug op het veld bij Zwolle..!
  Wat moeten we dan met Roelofsen.. (die straks ook weer kwaad is omdat hem iets is beloofd)..?


  ⚠️ Meld

 15. @Elrey: Misschien vindt Erik juist een film met alleen maar kerels juist heerlijk?

  Daarom ben jij zeker zo’n liefhebber van voetbal? 😉


  ⚠️ Meld

 16. De directeur van FC Zwolle, Gerald van den Belt, heeft al eens eerder aangegeven dat Marco Roelofsen als trainer naar voren geschoven zou worden indien Jan Everse verdwijnen moet.
  Ondanks het feit dat men weet dat hij niet over de benodigde papieren beschikt.
  Maar dat zou ondervangen worden door inschakeling van de warme contacten die men binnen de KNVB heeft.

  Overigens probeert de facilitair manager van de FC, Edgar van Perlo, de supporters op te hitsen tegen Jan Everse, door te zeggen dat de spelersgroep op hem uitgekeken zou zijn.


  ⚠️ Meld

 17. @Erik

  Een interessant contradictio in terminus: enerzijds vanuit een zeker memento mori besef beandrukken dat er veel ergere zaken zijn en anderzijds vanuit een carpe diem gevoel oproepen tot luchtigheid.

  Wat wil je nu eigenlijk? Behalve aandacht.


  ⚠️ Meld

 18. @Dick

  Daar issie dan:

  Mark Wotte (foto) wil er alles aan doen om degradatie met Southampton te ontlopen. Daarom heeft de coach van The Saints zijn spelers gevraagd om de komende weken niet aan seks te doen. Volgens Wotte heeft Southampton nog zes overwinningen nodig om niet te degraderen.

  Wotte vraagt spelers Southampton niet aan seks te doen

  ‘Ze moeten gaan leven als monniken. Alleen water drinken en erg gezond eten,’ vertelt Wotte aan Sky Sports. ‘Ze moeten in de keuken slapen. Of ik vraag ze om hun vrouwen naar een hotel te sturen. Niks mag een goede nachtrust in de weg staan.’ (YK)  ⚠️ Meld

 19. Iedereen die zeikt dat er minder of een weblogfczwolle moet kome reageer anders gewoon niet??????????????

  zeikerds hiero ook altijd.. kansloseleven


  ⚠️ Meld

 20. Strak plan Erik. Monique van de Ven als die mevr. W. van Pijkeren, of werkt ze daar niet meer? Paar strakke knappe opleukdames….moet goedkomen.

  Kan met trouwens wel indenken dat El Rey baalt van deze tekst.

  ‘anders heb je nu een probleem’

  Is dat een dreigement?

  Van iemand die die tekst loslaat zonder uit te leggen wat ie bedoelt om gewoon niet weer te komen.
  —–
  @ Cool: haha die meneer Edgar.


  ⚠️ Meld

 21. @ Gezellig: Gladdekker die Wotte, Hagenees he 😉

  Of ik vraag ze om hun vrouwen naar een hotel te sturen.

  Wipt meneer zelf zeker ook regelmatig bij dat hotel de botel aan. Hij mag zelf knooien wat ie wil, op champagne ipv bier.


  ⚠️ Meld

 22. roelofsen krijgt loon naar werken…..

  bij winst 10 blokjes kaas 5 bitterballetjes

  gelijk 5 kaas 1 balletje bitter

  verlies ramen lapen bij de veurzitter  ⚠️ Meld

 23. ElRey, ik zit niet de hele dag op internet hoor. Heb gelukkig veel andere belangrijke zaken te doen. 3x herhalen, lange tenen?? Nee, het was geen bedreiging, alleen een constatering. fijne avond!!


  ⚠️ Meld

 24. Die is al een tijd weg Rudeboy….misschien is dat het geheim wel. Misschien moeten er hoognodig weer eens 1 of 2 (jonge) charmante dames in dat hok vol haantjes worden gemikt.  ⚠️ Meld

 25. @Natascha….ik begrijp er niets van…leg eens uit?
  @ Elrey….ik wil helemaal niets, ik probeer alleen aan te geven dat er toch belangrijkere zaken zijn dan het wel en wee van FC Zwolle. Sommige mensen praten er hier over alsof de Derde Wereldoorlog op uitbreken staat. Een beetje nuance is af en toe wel goed misschien. En Elrey…jij bent er 1 van, als ik al jouw postings optel over FC Zwolle hier en op het FC Zwolle-forum, dan heb ik in totaal een aardig boek. Niks mis mee overigens hoor, maar om nou iedere scheet te vermelden die binnen het Oosterenk-stadion wordt gelaten…ik wee thet niet.


  ⚠️ Meld

 26. @Jaap

  Jij constateert dat ik een nu een probleem heb?

  Volgens mij heeft FC Zwolle een probleem. Bestuur-directie hebben ervoor gezorgd dat het imago van de club weer een flinke deuk heeft opgelopen en er een hoop onrust is. Bovendien dreigt deze hele flauwekul grote financiële consequenties te hebben voor FC Zwolle. Naar voor een club met geen eigen vermogen die sinds 1 januari j.l. nog maar wankel in financiële zin op eigen beentjes.

  Het bestuur van FC Zwolle weet wat het wil; het wil aan de macht blijven. Zelfs als hiervoor een hoge prijs moet worden betaald.

  Tenslotte constateer ik al langer dat er figuren in Zwolle zijn die grote problemen hebben met het naar buiten brengen van zaken die het daglicht niet kunnen verdragen en die in de doofpot moeten blijven.


  ⚠️ Meld

 27. Het is niet zo maar een spelletje Erik, voor sommige mensen is het een levenstijl, net als dat er mensen leven volgens de bijbel.


  ⚠️ Meld

 28. Zoiets dus Erik:

  Sommige dingen kun je gewoon niet uit leggen….

  Hoop, Wanhoop.
  Winst, Verlies.

  Altijd 11 tegen 11 en nooit het zelfde….

  Het valt niet uit te leggen, maar we praten er dagen over………

  Het is een deel van mijn bestaan, mijn passie, mijn geloof……..

  En NEE ik ben niet de enige!!!

  FORZA ZWOLLE!!!  ⚠️ Meld

 29. @Erik

  Wat vragen voor jou want jij bent toch iemand die zich met serieuze zaken bezig houdt.

  Heb je, je wel eens afgevraagd waarom dit bestuur nooit wil aftreden?

  Heb je het nooit vreemd gevonden dat als bestuursleden aftreden de opvolgers uit eigen besloten kring afkomstig zijn?

  Weet je dat naar verluid werknemers van FC Zwolle moeten tekenen voor geheimhouding bij hun aanstelling?

  Zou het misschien bedreigend zijn als anderen dan de eigen kliek inzicht krijgen in de boekhouding?

  Vind jij het niet vreemd dat de trainer wordt ontslagen op het moment dat dit dreigt omdat er sprake is van externe investeerders?

  Zou dit misschien ook de reden zijn waarom het college van B&W zo stil is?

  Zou dit misschien ook een reden zijn waarom in een klein gedeelte van de sponsorkringen (de bouwhoek m.n.) men geen standpunt inneemt?

  Denk jij dat dit misschien helemaal niet om FC Zwolle of het voetbal gaat, maar om heel iets anders?

  Zijn er partijen in Zwolle bevreesd dat andere ogen in de boeken bij FC Zwolle, gevolgen hebben voor andere zaken?

  Waarom denk je dat ik doorvraag aan Jaap over ‘dan heb je nu een probleem’?


  ⚠️ Meld

 30. @Elrey, nou vertel…..waarom is dat?
  En als jij dit soort dingen nou allemaal weet, waarom trek je dan niet eens bij een journalist aan de bel voor een mooi interview. Open en bloot. Kunnen ze mooi uitzoeken wat er aan de hand is. Waarom trek je niet bij politieke partijen aan de bel, kunnen ze vragen stellen?
  Jij doet het allemaal onder een schuilnaam op insinuerende wijze op een forum…dat is mijn punt.

  @ Natascha…voetbal is ook mijn passie, maar daarom mag je wel enigszins realistisch blijven toch?


  ⚠️ Meld

 31. @Erik

  Dus zo toevallig reageer jij niet onder dit artikel.

  Ik dacht dat jij zo geïnteresseerd was in belangrijke zaken dan FC Zwolle.

  Maar het bleek wel dat FC Zwolle jou wel interesseert want je verwijst naar mijn postings op fczwolle.org. Hoe kom je daar zo verzeild als FC Zwolle je niet interesseert?

  Wil je ?berhaupt wel vragen beantwoorden?

  De huidige situatie bij FC Zwolle kan niet worden afgewimpeld als ‘een scheet die wel weer overwaaid’.

  Als jij al mijn postings op fczwolle.org hebt gelezen weet je dat ik zeer kritisch ben en 95% van de berichten die ik plaats primeurs zijn.

  Nee, ik heb geen vertrouwen in de politieke partijen in Zwolle of in de Zwolse journalisten. Ik vertrouw op mezelf en dat de waarheid vanzelf wel aan het licht komt.

  Samen maken we de stad? Bij de nazi-optocht zie of hoor je ze niet, ze slopen de unieke binnenstad en ook nu is het muisstil.

  En de journalisten die weten amper wat er leeft in de Zwolse samenleving.


  ⚠️ Meld

 32. @ Elrey, je hebt me nergens horen zeggen dat ik niet geïnteresseerd ben in FC Zwolle, ik ben daarin zeer geïnteresseerd. Ik plaats alleen de aandacht daarvoor wat in perspectief. Als je de berichtgeving hier volgt, zou je haast gaan denken dat de Derde Wereldoorlog op uitbreken staat. We hebben het over problemen bij een voetbalvereniging. Niet meer, niet minder.
  Mooi dat jij alles voor jezelf wilt houden, maar dan is je enige doel aandacht en schade toebrengen aan mensen die jou niet welgevallig zijn. Als je echt iets boven water wilt brengen, onderneem je daarvoor stappen. Met dit soort berichtgeving bereik je denk ik niets.

  @ Natascha…ik zeg dat in ieder geval niet. Niks mis mee met meelopen in die tocht en al helemaal niet met passie hebben voor een club. Mijn punt is dat het allemaal zo overserieus wordt genomen, maar dat ga ik niet weer uitleggen. Succes in ieder geval met de tocht.


  ⚠️ Meld

 33. Ohw ik zal er niet zijn Erik, ik heb ”net heel even” iets anders te doen 😉 Maar in me gedachten zal ik er zeker zijn.

  Overserieus kan ik me voorstellen, als er iets anders in je leven gebeurd wat net zo belangrijk is als Fc Zwolle dan ben je ook over serieus.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.