Stichting organiseert Week van de Techniek

Zwolle – Stichting Vrienden van Elektro- en Installatietechniek, organiseert samen met een aantal technische bedrijven en onderwijsinstellingen de Week van de Techniek van 16 maart tot en met 21 maart in de WRZV-hallen in Zwolle.

Een groots evenement bedoeld om 2000 leerlingen uit groep 7 van alle basisscholen uit Zwolle nader kennis te laten maken met en te interesseren voor technische beroepen en opleidingen. Zijn maken kennis met de mogelijkheden van techniek met als thema: Duurzame energie en Robotica. Naast inventief zijn en economisch probleemoplossende mee te denken met hun klanten is het voor de ondernemer juist in deze economische zwaardere tijden erg belangrijk te investeren in de jeugd.

Er dreigt een tekort aan goed geschoold technisch personeel op de arbeidsmarkt. Er zijn teveel kinderen die denken dat techniek niet bij hen past, dat het vies of zwaar werk is, maar techniek biedt juist vele mogelijkheden. De toekomstverwachting voor een baan op de technische arbeidsmarkt is uitstekend. Reden te meer om basisschoolleerlingen techniek te laten ontdekken.

Opening

De Week van de Techniek wordt geopend door mevr. C. Abbenhues, Gedeputeerde van de Provincie Overijssel. De kinderen krijgen daarna een vol programma; er wordt een film vertoond over duurzame energie, ze maken een passend technisch werkstuk en een technische puzzel waarmee zij een prijs kunnen winnen. Het geheel wordt opgeluisterd door de bekende entertainer Wibo Westra. Er worden tijdens de activiteiten foto’s gemaakt die achteraf te zien zijn op onze internetsite www.weektechniekzwolle.nl.

Gereedschapkoffer

Aan het eind van de dag krijgen de leerlingen allemaal een lege houten gereedschapskoffer mee. Hierin zitten een aantal coupons waarmee gereedschap kan worden opgehaald bij gespecialiseerde bedrijven in Zwolle. Deze bedrijven houden een open dag zodat de kinderen kunnen zien wat er allemaal gebeurt binnen de bedrijven. De kinderen kunnen samen met hun ouders naar de open dag op zaterdag 21 maart 2009 van 10.00 tot 15.00 uur en krijgen daar de gereedschappen. De gespecialiseerde bedrijven zijn: El-Tec Elektrotechnologie, Installatiebedrijf en Ingenieursbedrijf Koldijk B.V., Assies Loohuis Installatietechniek, Paul van Vilsteren Installatietechniek Zwolle B.V. en Unica Installatiegroep.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Er dreigt geen tekort aan praktisch / technische mensen.
  Dat tekort is al heel lang een (toenemend) gegeven!

  Misschien in deze tijd een aardig idee om de wat oudere, nog wel vakmensen te werven?

  Die kunnen nog net jongeren inwerken, want van de scholing is er weinig tot niets wat opleidt tot technicus.

  Dit sprookje over tekort hebben we bij resessies al te vaak gehoord. Als het puntje bij het paaltje komt blijft de vakman een jojo.

  Veel sterkte en wordt wakker!  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.