Het weer: Stevige wind, ’s middags kans op een bui

Zwolle-IJsselkanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandagochtend steekt een stevige zuidwestenwind op in Zwolle. Windkracht 4, in het buitengebied mogelijk kracht 5, een vrij krachtige bries. De wind wordt veroorzaakt een lagedrukgebied boven de Noordzee.

In het kielzog ervan schampt een front met regen langs de Hollandse kust. In de middag maakt ook Zwolle kans op een bui. We zien een allegaartje van wolkenveldjes en losse stapelwolken met flinke vaart over drijven. Af en toe breekt de zon door. In de middag hebben de wolken waarschijnlijk de overhand. De temperatuur stijgt van 13 graden ‘s morgens vroeg naar een maximum van 17 graden in de middag. Zacht voor de tijd van het jaar, maar door de wind valt dat minder op.

In de avond en nacht naar dinsdag zijn er opklaringen, al is een los buitje niet compleet uit te sluiten. De zuidwestenwind neemt af naar matig, kracht 3.

Dinsdag overdag hebben we ook dat matige briesje uit het zuidwesten. Onder een wisselende bewolking is de kans op een buitje niet nul, maar een geheel droge dag in Zwolle is goed mogelijk. Een middagtemperatuur van ongeveer 16 graden.

Hogedruk boven Europa en lagedruk boven de Atlantische Oceaan houden bij ons aanvoer van lucht uit het zuiden tot zuidwesten in stand. Dat zorgt deze week voor bovengemiddelde temperaturen. Voor donderdag en vrijdag staat 20 graden op de weerkaarten. Het hogedrukgebied onderdrukt oprukkende oceaanstoringen; vanaf dinsdag is de kans op regen in Zwolle klein.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)