Vervangingswerkzaamheden bruggen en damwand

Zwolle – De gemeente Zwolle voert van woensdag 11 maart tot 2 mei aanstaande vervangingswerkzaamheden uit aan de twee bruggen ter hoogte van de Hemminckmate 28 en een houten damwand ter hoogte van de Tichelmeesterslaan 16. Tijdens de werkzaamheden zijn beide bruggen volledig afgesloten voor het verkeer. Voetgangers en (brom)fietsers worden met behulp van bebording omgeleid.  

De bruggen en de damwand voldoen niet meer aan de gestelde eisen. De houten constructies zijn op diverse plaatsen aangetast en ingerot. Het proces van inrotting en aantasting is een doorgaand proces. Door de genoemde gebreken zijn de stabiliteit en de veiligheid van de bruggen en de damwand niet meer te garanderen. Om hier een einde aan te maken worden de bruggen en de damwand vernieuwd. De nieuwe bruggen bestaan uit stalen damwand, een kunststof dek en houten leuningen. De nieuwe damwand bestaat eveneens uit staal met daarop een houten leuning. Een voorbeeld van hoe de bruggen er ongeveer uit gaan zien is te zien ter hoogte van Hanselaarmate 68. Daar is onlangs een brug gebouwd met dezelfde materialen. 

De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van de gehele bruggen en damwand en het bouwen van twee nieuwe bruggen en een nieuwe damwand. Woensdagmorgen 11 maart start de firma Macadam b.v. uit Bakkeveen met de sloop van de brug en de damwand bij Tichelmeesterslaan 16. Maandagochtend 16 maart wordt gestart met de sloop van de brug naast Hemminckmate 28. Volgens de planning duren de werkzaamheden tot 2 mei.

Artikel delen: