Buurtkamer Leger des Heils - Foto: Ingezonden foto
Buurtkamer Leger des Heils
Foto: Ingezonden foto

Warme kamers van Leger des Heils in Zwolle

Zwolle – Het Leger des Heils verruimt deze winter de openingstijden van ruim honderd buurthuiskamers in Nederland. Iedereen die in de knel komt door de inflatie of een te hoge energierekening is welkom.

In Zwolle gaat het voorlopig om de buurthuiskamers in de Geert Grootestraat en de Hemerkenstraat. Het Leger vraagt andere organisaties, bedrijven, scholen, sportverenigingen en kerken om hetzelfde te doen. Zo wil het Leger des Heils deze winter een deken van warme kamers over Nederland leggen. De organisatie richt zich op Nederlanders met een smalle beurs die uit voorzorg kiezen voor een koud huis om extra hoge kosten te voorkomen. Het kan gaan om ouderen, jongeren, zzp’ers, gezinnen, studenten.

Het Leger des Heils heeft mensen op het oog die overdag een warme plek zoeken om te werken, te ontmoeten, huiswerk te maken of spelletjes te doen. Bij de buurthuiskamers is iedereen welkom.

Kapitein Harm Slomp, bestuursvoorzitter Leger des Heils: “Van de aangekondigde steunpakketten gaan veel mensen pas begin volgend jaar iets merken. Daarom denken we dat het juist nu nodig is om onze deuren extra open te zetten. Sommige mensen durven de kachel al niet meer aan te zetten, omdat ze bang zijn dat ze de rekening straks niet meer kunnen betalen. Vanaf 1 november gaan de ruim honderd buurthuiskamers in Nederland minimaal vijf dagen open. Zo hoeft niemand deze winter in de kou te zitten.”

Mensen die willen weten of er een warme kamer bij hen in de buurt is, kunnen terecht op warmekamers.nl. Ook organisaties die zich bij deze actie willen aansluiten en zelf een warme kamer willen aanbieden, kunnen op de website terecht.

Artikel delen: