Uittreksel uit GBA via internet straks gratis

Zwolle – Het uittreksel uit de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) wordt straks via internet gratis verstrekt. Dit is onderdeel van een aantal verschillende acties die de klant wijzen op het gemak van het digitaal zaken doen met de gemeente Zwolle. Gratis verstrekken van de GBA-uittreksels via internet bespaart de burger kosten en de gemeente Zwolle werkzaamheden. In de loop van dit voorjaar wordt de maatregel van kracht. 

Inwoners en bedrijven van de gemeente Zwolle treden via verschillende kanalen in contact met de gemeente: per telefoon, aan de publieksbalie, via de website, per e-mail of schriftelijk. De gemeente Zwolle wil het gebruik van deze verschillende kanalen zo efficiënt mogelijk sturen. Gemak en een goede dienstverlening voor burger en bedrijven en kostenefficiency voor de gemeentelijke organisatie zijn daarbij leidend. Het gratis maken van het via internet aangevraagde GBA-uittreksel maakt onderdeel uit van dit sturen op kanalen. Andere voorbeelden zijn de mogelijkheid van het digitaal inzien van taxatieverslagen en de mogelijkheid om digitaal bezwaar in te dienen tegen de gemeentelijke belastingaanslag.

Zwolle participeert in de pilot ZET-gemeenten, een samenwerking tussen Zwolle, Emmen en Tilburg. Deze pilot is er op gericht om de klant in zijn contact met de gemeente meer gebruik te laten maken van de digitale communicatiekanalen.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. compli voor Zwolle! Er zijn hier altijd wat overheid-mopperaars die ons vertellen dat ‘ze’ ons geld uit de zak kloppen, maar dit mag ook wel eens gemeld worden: simpel en goed geregeld!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.