Het weer: Zon en wolkenveldjes

Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdag zet de temperatuur een stijgende lijn in. Een zwak warmtefront passeert Zwolle vanuit het zuidwesten, waarachter zachte lucht uit het diepe zuiden wordt aangevoerd. De passage van het front is merkbaar aan wolkenveldjes in de middag.

Er valt hooguit een spatje motregen uit. De dag begint met ongeveer 10 graden op de thermometer. ‘s Middags is het maximum 19 graden, wat bovengemiddeld is voor de tijd van het jaar. De zon is erbij, vergezeld door wolkensluiers op hoogte en genoemde wolkenveldjes. Vermoedelijk wint de zon het woensdag vaak van de wolken. De wind uit het zuiden tot zuidwesten is zwak tot matig, kracht 2 à 3.

In de nacht naar donderdag is er een wisselende bewolking. De wind valt grotendeels weg en er is kans op mistbanken in de vroege ochtend. Donderdag stijgt de middagtemperatuur naar 19 tot 20 graden. Een kleine storing trekt van zuidwest naar noordoost over, maar deze lijkt het vooral gemunt te hebben op het westen van het land. De kans op een bui in onze omgeving lijkt gering.

Vrijdagmiddag stijgt het kwik in de Zwolse thermometers boven de 20 graden uit. Misschien wel naar 22 graden, wat extreem zacht is voor eind oktober. Onder zon en wolken is het droog. Dit doet denken aan lente.

In het weekend bivakkeert het kwik ’s middags nog steeds in de buurt van 20 graden. Volgens de huidige inzichten blijft het beide dagen overdag droog in Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)