Najaarscampagne energiebesparing in Zwolle - Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Najaarscampagne energiebesparing in Zwolle

Zwolle – Zwollenaren die energie willen besparen krijgen de komende maanden ondersteuning via een najaarscampagne. De gemeente Zwolle doet de campagne samen met buurtinitiatieven, woningcorporaties en maatschappelijke organisaties.

Advies en energiebesparende maatregelen worden gratis verstrekt. De najaarscampagne start op vrijdag om acht uur ’s avonds op internet met de Online Bespaarshow. De uitzending wordt, in de geest van de grote showprogramma’s van weleer, gepresenteerd door showmaster Olaf Heinen. Samen met energiecoach Irene Eisink geeft hij tips en trucs waarmee Zwollenaren energie kunnen besparen.

Er zijn energiebesparende prijzen te winnen, zoals infraroodpanelen, bankdekens en warme sloffen. De Online Bespaarshow is er voor woningeigenaren en huurders. Het programma is alleen met een speciale link te volgen, die na aanmelding per mail wordt toegestuurd. Aanmelden kan op een webpagina van Blauwvingerenergie: https://blauwvingerenergie.nl/online-bespaarshow

Aansluitend zijn op zaterdag 29 oktober in Aa-landen, Assendorp, Berkum, Dieze, Holtenbroek, Stadshagen, Westenholte en Zwolle-Zuid feestelijke straatevenementen waarbij gratis energiebespaarpakketten worden uitgedeeld.

Arjan Spaans, wethouder Energietransitie, geeft zaterdagochtend om tien uur in het winkelcentrum van Westenholte het startsein voor de Zwolse wijkacties. Met behulp van het Rad van Fortuin deelt de wethouder de eerste energiebesparende maatregelen uit aan de gelukkige winnaars.

Ook de Zwolse woningcorporaties deltaWonen, SWZ en Openbaar Belang organiseren de komende weken informatiemomenten specifiek voor hun huurders. Hun Bespaarbus staat op diverse plekken in de stad. Ook hier worden gratis energiebesparende materialen verstrekt.

Voor de meest kwetsbare huishoudens is sinds 17 oktober gratis hulp beschikbaar via warmthuiszwolle.nl, waarover Weblog Zwolle eerder berichtte. Vanuit Stichting Voor Elkaar Zwolle, staat een netwerk aan ondersteuning klaar om te helpen met gratis grote en kleine isolatiemaatregelen en advies.

Artikel delen: