Statenzaal wordt gerestaureerd

Zwolle – De voormalige Statenzaal aan de Diezerstraat is al enige tijd aan groot onderhoud toe. Er zijn de afgelopen jaren diverse noodmaatregelen genomen maar het bleek nodig om het gebouw grondiger te restaureren. De gemeente heeft op basis van de ´Regeling Rijkssubsidiering wegwerken restauratieachterstand 2007´ subsidie gekregen om het noodzakelijke onderhoud uit te voeren. In totaal krijgt de gemeente € 723.158,- subsidie van het Rijk en de Provincie.  

In 2007 is een raming van de kosten gemaakt die bij aanbesteding te krap bleek, in totaal is er € 329.000,– meer nodig. Belangrijkste oorzaak is dat de onderhoudstoestand sinds de raming aanzienlijk is verslechterd als gevolg van schade aan metselwerk door de vorst, meer houtrot, extra herstel van dakleien, natuursteen en ijzerwerk. Door de extra werkzaamheden nemen de bouwtijd en de bijbehorende kosten ook toe zoals de extra steigerhuur. De totale kosten van de restauratie komen uit op € 1.562.000,–.  De restauratie duurt ongeveer 18 maanden en moet eind 2010 zijn afgerond.

De Statenzaal is de voormalige vergaderzaal van de Provinciale Staten van de provincie Overijssel. De zaal is in 1898 in neogotische stijl gebouwd en ingericht. Architect was de rijksbouwmeester J. van Lokhorst. In 1986 kreeg het voormalige provinciehuis een nieuwe bestemming als hoofdvestiging van de bibliotheek. Sinds 1994 doet de Statenzaal tevens dienst als trouwzaal van de gemeente Zwolle. 

Artikel delen:
Reacties 4
 1. De totale kosten van de restauratie komen uit op ?? 1.562.000,–. De restauratie duurt ongeveer 18 maanden en moet eind 2010 zijn afgerond.

  Enne gij geleuf det zelluf? :'( ;D


  ⚠️ Meld

 2. We moeten de kosten als burgers wel helpen bewaken.
  De islamitische graven updaten (zie elders) kost ook een beetje omdat er nogal wat dure voorwaarden worden gesteld om een anders gelovige te mogen begraven.
  Wilders staat blijkbaar niet voor niets zo hoog in de peilingen..

  Sinterklaas bestaat, maar komt niet uit Spanje.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.