Het weer: Warm in de middag, later kans op een bui

Broerenstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag is het ronduit warm voor de tijd van het jaar. Woensdag werd in Zwolle op diverse plekken al 20 graden gehaald. Donderdag is 21 graden de verwachte middagtemperatuur. De zon schijnt door sluierwolken heen.

Een storing met regen trekt over de Noordzee naar het noordoosten. Zwolle krijgt hier vanaf het begin van de avond mogelijk een staartje van mee. De bewolking wordt dikker en misschien ontaardt dit in een bui. Vóór de avond houden we het waarschijnlijk droog. De zwakke tot matige wind, kracht 2 tot 3, voert warmte uit het zuiden aan. Deze weersituatie is op vrijdag hetzelfde, echter zonder kans op regen en met een nog hogere middagtemperatuur van misschien wel 23 graden in Zwolle.

Hogedruk boven Europa en lagedruk boven de oceaan zorgen bij ons tot en met het weekend voor warme aanvoer vanuit het zuiden. De kans op neerslag is minimaal, terwijl de zon vanachter sluierwolken en condensstrepen op de stad schijnt. De wind is zwak tot matig uit zuidelijke richtingen.

Na het weekend komen we in een zuidwestelijke aanvoer terecht. De temperatuur valt lager uit, maar blijft nog steeds boven normaal. Storingen weten Zwolle dan wel te bereiken, zodat het wisselvallig wordt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)