Doorstart Milieuvriendelijk Wonen Trapjeswijk

Zwolle – Eind vorig jaar hebben SWZ-directeur Eddy Veenstra en Syb Tjepkema (voorzitter van de vereniging MMWT) tijdens de algemene ledenvergadering de intentieovereenkomst ondertekend voor de realisatie van het Mens- en Milieuvriendelijk Wonen project in de Trapjeswijk in Holtenbroek (MMWT). Schuin tegenover de wijkboerderij De Klooienberg worden ongeveer 36 ecologische koop- en huurwoningen gerealiseerd.

Door de ondertekening van de overeenkomst werd de doorstart van het project officieel bekrachtigd. In de maanden hierna was de vereniging druk met het kiezen van een architect. Vijf architecten hebben zich op een zaterdag in oktober aan de leden gepresenteerd. Ook zijn de leden op excursie geweest naar een aantal projecten om een goed beeld te krijgen van de bouwstijl van de verschillende architecten. Uiteindelijk is in december Renz Pijnenborgh (Archi Service) gekozen om het derde mens- en milieuvriendelijk wonen project in Zwolle te gaan ontwerpen.

Op dit moment is de vereniging bezig om samen met de architect de woonwensen van de leden te inventariseren. Op zaterdag 14 februari kwamen twintig leden bijeen om met de architect te brainstormen omtrent de plaatsing van de huur- en koopwoningen op het terrein. Met behulp van gestileerde blokjes hebben de leden de woningen naar eigen wens op de locatie kunnen plaatsen. Dit uiteraard binnen de kaders die door de corporatie en de stedenbouwkundige zijn gesteld.

Langzaam maar zeker breekt de fase aan, waarin niet alleen de locatie visueel vorm gaat krijgen maar waarin de architect ook samen met de leden de woningen gaat ontwerpen. Als alles volgens planning verloopt dan wordt in 2010 gestart met de bouw van het project. Naar verwachting kan het in 2011 worden bewoond. Mocht u interesse hebben in het MMWT-project, dan kunt u zich nog inschrijven als lid of belangstellende. Er zijn nog een paar plaatsen vrij! Meer informatie is te vinden op www.mmwtzwolle.nl. Het project wordt financieel gesteund door de Provincie Overijssel en de gemeente Zwolle.

Artikel delen: