Nieuwbouw obs De Schatkamer van start

Zwolle – Op vrijdag 13 maart 2009 viert openbare basisschool De Schatkamer de start van de nieuwbouw aan de Wildwalstraat 38 te Stadshagen. De officiële openingshandeling vindt plaats om 14.00 uur op het bouwterrein geheel in stijl van De Schatkamer. Hiertoe zal een zogenaamde prestatie worden geleverd door drie partijen die hierbij gebruik maken van elkaars talenten.

Na enkele jaren te zijn gehuisvest aan de Dijkgraafhof verwacht De Schatkamer begin 2010 te verhuizen naar een eigen schoolgebouw. Bij het ontwerp is sterk rekening gehouden met wensen die voortvloeien uit de manier waarop het team van De Schatkamer naar kinderen kijkt. Elke wens stelt specifieke eisen die in het ontwerp op een logische manier zijn uitgewerkt. De Schatkamer biedt vernieuwend onderwijs en werkt volgens het concept van Natuurlijk Leren. Hierbij staan de talenten van leerlingen centraal. Anders dan in een traditionele school gaat Natuurlijk Leren er vanuit dat de leerlingen hun eigen werkzaamheden kiezen, plannen en organiseren. Dit vraagt om een flexibel gebouw met specifieke en karakteristieke ruimten. De architecten van Bekkering & Adams architecten zijn er samen met de stuurgroep nieuwbouw in geslaagd een ontwerp te realiseren dat huisvesting biedt op maat.

Bij De Schatkamer zijn de leerlingen het uitgangspunt. Dit zal ook bij de feestelijke start van de nieuwbouw zo zijn. Zij lopen in een grote optocht van de huidige locatie naar de nieuwe. In de voorbereiding van de prestatie hebben ze een belangrijk aandeel. En ook op de bouwplaats zullen ze van zich laten horen. De middag wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met leerlingen van het Diezer College. Zij verzorgen het licht, het geluid en de catering. 

In het nieuwe gebouw is ook ruimte ingericht voor een kinderdagcentrum van Travers met een kinderdagverblijf, voor- en naschoolse opvang. De Schatkamer streeft ernaar een school in de wijk te zijn, waarbij na schooltijd het schoolplein toegankelijk is voor kinderen uit de buurt.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Voor zover ik ouders gesproken heb die hun kinderen er op hadden zitten, heb ik heel ‘bijzondere’ verhalen over deze school gehoord.
    Zo bijzonder dat ze hun kinderen er af wilden halen…

    Ik ben benieuwd wat voor ervaring anderen met deze school hebben!
    (maar ja deze reactie zal wel weer ten onder gaan in het voetbalgezeur…)


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.