Het weer in het weekend: Zon, sluierwolken en ’s middags warm

Tesselschadestraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zaterdagochtend vroeg is het nevelig of mistig in Zwolle. Wie naar het noorden gaat, heeft extra kans om de mist in te duiken. Nevel en mist verdwijnen in de loop van de ochtend. Uit het zuiden komt een warmtefront over Zwolle, met dikkere bewolking waar in de ochtend misschien een enkel spatje motregen uit valt.

Zwolle ligt in een warme luchtmassa, met een middagtemperatuur dit weekend in de buurt van 20 graden, een temperatuurniveau ver boven normaal voor eind oktober. Zondag is het waarschijnlijk nog iets warmer dan 20 graden. Vrijdag werd een dagrecord gebroken. Het kwik bij ons regionale KNMI-weerstation Heino bereikte 21,3 °Celsius, het vorige record was 20,5 in 2005. Het stadsweerstation van Weblog Zwolle in Dieze noteerde vrijdagmiddag een maximum van 21,7 °Celsius. De gemiddelde middagtemperatuur op 28 oktober voor weerstation Heino is 12,4 °Celsius.

Beide dagen van het weekend schijnt de zon boven Zwolle door velden sluierbewolking heen. Zaterdag zijn die het dikst, door de warmtefrontpassage. Zondag heeft de zon veel minder last van sluierwolken. We verwachten brede zonneschijn. Bij weinig wind uit zuidelijk richtingen lijkt het wel lente.

In de nacht van zaterdag op zondag gaat de wintertijd in. Om drie uur ‘s nachts moet de klok een uur achteruit. Winters zijn de temperaturen in de eerste week van november allerminst. Maar het wordt geleidelijk wel koeler. In de tweede helft van de nieuwe week is Zwolle afgedaald naar een normaal temperatuurniveau voor de tijd van het jaar. Lagedrukgebieden dringen weer door tot onze omgeving, wat vanaf dinsdag de kans op regen of een bui doet toenemen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)