Het weer: Rustige en droge herfstdag

|   Laatste wijziging

Foto: Hans van Eijsden

Zwolle – Maandagochtend is er kans op mistbanken in Zwolle en omgeving. Hangen ze er in alle vroegte nog niet, dan kunnen ze rond acht uur nog ontstaan. Later in de ochtend verdwijnt de mist. Velden sluierbewolking schuiven langzaam over de stad.

Daar zal de zon wel doorheen komen, maar wolkenvelden op middelbare hoogte worden tevens boven de stad verwacht. Volop zonnig is het door die wolkenlagen niet. Droog blijft het wel, eventuele regendruppels die uit de wolkenvelden komen, zullen de grond waarschijnlijk niet bereiken. De dag begint met ongeveer 10 graden op de thermometer. ‘s Middags stijgt het kwik naar 17 graden. Dat is minder warm dan in het weekend. De wind komt uit het oosten tot zuidoosten en stelt weinig voor.

In de nacht naar dinsdag passeert vanuit het zuidwesten een storing. De kern beweegt over de Noordzee. In de tweede helft van de nacht en dinsdagochtend maakt Zwolle kans op nattigheid. Dinsdag overdag trekt de zuidwestenwind behoorlijk aan. Windkracht 5 tot 6 zal heel wat bladeren van de bomen blazen.

Vanaf dinsdag daalt de middagtemperatuur naar 13 graden, wat ongeveer normaal is voor de tijd van het jaar. Het is wisselvallig met op donderdag en vrijdag mogelijk stevige regenval.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)