Krappe nederlaag van Berkum bij DHSC - Foto: Henry Dijkman
Foto: Henry Dijkman

Krappe nederlaag van Berkum bij DHSC

Zwolle – Berkum heeft zaterdag bij DHSC met 1-0 verloren in een wedstrijd waarin de Zwollenaren niet werden weggespeeld, maar vooral voorin tekort kwamen. De thuisploeg had aan één goal genoeg en doet daarom nog volop mee in de strijd om de eerste periodetitel.

“Een zure nederlaag, onnodig ook,” vond Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Bij ons ontbrak de goede eindpass en we waren heel slordig in de voorzetten. DHSC begon goed, daar hadden we moeite mee, na rust deden we niet voor hen onder. Maar we gaven de tegengoal zelf weg en daarna waren we niet heel fortuinlijk.” DHSC trok direct het initiatief naar zich toe en zette druk. Dat leverde Tevfik Ceyar en Emre Bal kansjes op, maar die sprongen daar te slordig mee om.

Na een half uur ging aan de overzijde Giorney Rojer bij een uitbraak onderuit en hoewel dat rijp leek voor een penalty voor Berkum, werd die niet gegeven. DHSC bleef aanvallend de dienst uitmaken maar kwam niet verder dan een wegens buitenspel afgekeurd doelpunt, nadat de bal onnodig was verspeeld in de Berkum-defensie.

Na rust startte Berkum met een wat gewijzigde formatie en gaven de bezoekers meer weerwoord. De Zwollenaren leken zelfs dicht bij succes toen DHSC-keeper Nick Turksma de bal losliet bij een voorzet, maar daar kon de Berkum-voorhoede niet van profiteren. Direct daarna hielpen de bezoekers zichzelf in de nesten. Een voorzet werd maar half weggewerkt in de Zwolse defensie, waarna Tevlik Ceyar van enige afstand de 1-0 binnen kon schieten.

Berkum bleef aandringen, maar kwam in de eindpass en afronding scherpte en efficiency tekort en mocht niet mopperen dat ook DHSC weer mogelijkheden om zeep hielp. Toen, met minder dan tien minuten te gaan, een bal in het Utrechtse strafschopgebied op de hand van een DHSC-verdediger belandde, leek aansluiting voor de bezoekers in de vorm van een penalty toch dichtbij.

Scheidsrechter Fijke Hoogendijk wuifde ook die claim echter resoluut weg. In de slotfase waren er kansen aan beide kanten maar Berkum wist opnieuw niet te profiteren en in blessuretijd moest Björn Bakker nét voor de Zwolse doellijn redding brengen.

Door deze krappe nederlaag is Berkum een plaatsje gezakt naar de veertiende plek in de 4e Divisie B, dus de ploeg zal volgende week doortastender om moeten springen met de kansen. DHSC houdt, met één punt achterstand op de nieuwe koploper Eemdijk, nog een goede kans om volgende week de eerste periodetitel te pakken.

Artikel delen: