Stijn Lammers combineert op CSE Zwolle school met turnen

Stijn Lammers
Foto: CSE Zwolle

Zwolle – Stijn Lammers (15 jaar) zit in havo 4 op het Centre for Sports & Education (CSE) in Zwolle. Hij heeft tijdens het Nederlands Kampioenschap Turnen afgelopen juni twee medailles gepakt.

Het kampioenschapstoernooi werd in sportpaleis AHOY Rotterdam georganiseerd. Stijn werd in de leeftijdscategorie onder de 14 jaar tweede en derde van Nederland op de onderdelen brug (tweede) en sprong (derde). Turnen is een van de negentien sportopleidingen die je kunt volgen bij het CSE. Als ambitieuze sporter krijg je op het CSE de kans je talenten optimaal te ontwikkelen. Daarbij kun je ook een opleiding op eigen niveau volgen: vanaf groep 7 basisschool t/m 6 vwo, mbo en hbo.

Stijn Lammers wil het allerbeste uit zichzelf halen. “Het topsportleven is als fietsen: als je in evenwicht wilt blijven moet je vooruit blijven gaan,” aldus Stijn. Hij mist op het CSE geen reguliere lessen, waardoor hij zich volledig kan concentreren op het turnen, terwijl hij tegelijkertijd toewerkt naar zijn schooldiploma. Naast sportspecifieke trainingen en sportondersteunende lessen is er voor Stijn op school ook ruimte voor informatie over voeding, kracht en mentale aspecten. 

Stijns turndroom is om zo goed mogelijk te worden en aansluiting te vinden bij TeamNL. Hij wil de komende jaren veel (inter)nationale wedstrijdervaring opdoen en aansluiting vinden bij de top van Europa om mee bij kampioenschappen medailles te halen. Het CSE biedt gelegenheid om dagelijks te trainen tijdens een schooldag.

Het CSE wil dat studenten het hoogst haalbare uit zichzelf kunnen halen, op alle fronten. “De sfeer op het CSE voelt ook anders,” aldus het CSE in een persbericht. Wie deze sfeer zelf wil ervaren, kan op woensdag 16 november terecht op het CSE Open. De deuren staan vanaf 18.00 uur open voor geïnteresseerden: talenten, ouders, maar ook coaches, trainers, sportbonden en sportverenigingen.

Deze avond is bedoeld om een kijkje te nemen op de school en topsport te beleven. Ook Stijn Lammers laat graag zijn skills zien en is in voor een praatje. Hij vertelt graag over zijn ervaring op het CSE.

Foto's 3
Stijn Lammers combineert op CSE Zwolle school met turnen - Foto: CSE Zwolle
Foto: CSE Zwolle
Stijn Lammers - Foto: CSE Zwolle
Stijn Lammers
Foto: CSE Zwolle
Stijn Lammers combineert op CSE Zwolle school met turnen - Foto: CSE Zwolle
Foto: CSE Zwolle

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)