Het weer: Zon, wind en wolken

Zwartewaterallee
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdagochtend vroeg maakt Zwolle kans op een buitje. We zijn achter een storing beland die in de nacht over de stad is getrokken. De buienkans neemt ‘s morgens af, de rest van de dag blijft het overwegend droog.

De zon doet het in de loop van de dag steeds beter, aangezien wolken steeds meer het veld ruimen. Veel blauwe lucht boven Zwolle in de middag. Niet alleen een gunstige dag voor zonnepanelen, maar ook voor windturbines. Want er staat nog vrij veel wind: een volle kracht 4 uit het zuidwesten, in de middag geleidelijk afnemend. Het weer knapt woensdag op, dankzij een tijdelijke luchtdrukstijging boven onze omgeving. De temperatuur varieert van 11 graden ‘s morgens vroeg tot ongeveer 14 graden in de middag.

Een front met regen is vanuit het westen op weg naar de kust. Het trekt in de nacht van woensdag op donderdag het land op. Zwolle krijgt er pas ergens in de ochtend mee te maken. Een compleet verregende donderdag, zoals zich aanvankelijk liet aanzien, staat ons niet te wachten. De meeste regen is overdag waarschijnlijk voor het westen van het land. Misschien komt in de avond en nacht nog een aantal millimeters neerslag hierheen. In het volgende weerbericht bekijken we de laatste berekeningen. De wind komt uit richtingen rond zuid.

Vrijdagochtend verdwijnt de neerslag naar het noordoosten. Het klaart op bij een middagtemperatuur in de buurt van 13 graden. De wind komt uit het westen en is matig, kracht 3. Het weekend ziet er onbestendig uit. Vanuit het westen nadert een actief front met veel bewolking en regen. De timing ervan is nog onduidelijk.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)