FC Zwolle spelers op bezoek bij De Twijn

Zwolle – De week van 9 maart tot en met 13 maart staat voor FC Zwolle in het teken van de gehandicaptensport. Voetballers van FC Zwolle bezoeken deze week verschillende organisaties en als afsluiting van de week staat de gehandicaptensport centraal bij de thuiswedstrijd tegen FC Omniworld. Woensdagmiddag gingen Bram van Polen en Erik Bakker op bezoek bij onderwijscentrum De Twijn in de Aa-landen.


Bram van Polen (links) en Erik Bakker doceren…

Een twintigtal leerlingen van De Twijn hadden de middag van hun leven. Hun voetbalhelden uit Zwolle kwamen speciaal voor hun voetbalteam naar de school. Daar werden partijtjes gespeeld en moesten de voetballers afronden op een doel. De Twijn is een onderwijscentrum voor leerlingen in de leeftijd van 4 – 19 jaar, met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking. Het team van de Twijn werd vrijdagavond zelfs uitgenodigd bij de wedstrijd FC Zwolle – Omniworld Almere.
 
 

FC Zwolle – FC Omniworld in teken van gehandicaptensport

De thuiswedstrijd van aanstaande vrijdag, FC Zwolle – FC Omniworld, belooft een fantastische avond te worden voor vele gehandicaptensporters. Er wordt om 18.30 uur een voorwedstrijd gespeeld door de gehandicaptenteams Gait Rigter Boys en Prisma Team en tijdens de rust van de hoofdwedstrijd worden er penalty’s genomen door g-voetballers. FC Zwolle heeft bovendien toegangskaarten beschikbaar gesteld voor g-sporters en hier is met veel enthousiasme op gereageerd. Om het voetbalfeest compleet te maken, geeft dweilorkest Tower Snorr’n een feestelijk optreden!

Collecte
Voorafgaand aan de wedstrijd FC Zwolle – FC Omniworld zal er door Fonds Gehandicaptensport worden gecollecteerd bij de ingangen van het FC Zwolle-stadion. Fonds Gehandicaptensport financiert met de opbrengst talloze projecten, zodat lang gekoesterde wensen in vervulling kunnen gaan. Bijvoorbeeld deelname aan een evenement voor gehandicapte sporters, de aanschaf van speciale doeltjes, een zwembadlift of aangepast sport- en spelmateriaal. U sport toch ook graag? Helpt u ook onze gehandicapte sporters op weg? Geef gul, geef lokaal aan deze actie!


Jaar van de Gehandicaptensport
De gemeente Zwolle heeft 2009 uitgeroepen tot het jaar van de gehandicaptensport. De slogan is ´Zwolle sport onbeperkt´! SportService Zwolle en gemeente Zwolle organiseren, in nauwe samenwerking met verschillende organisaties voor gehandicapten, het Jaar van de Gehandicaptensport. Een fantastisch initiatief, waar FC Zwolle ambassadeur van is geworden. FC Zwolle vindt het belangrijk dat sporten voor iedereen, onbeperkt mogelijk is.
 

Meer informatie
Voor meer informatie over Fonds Gehandicaptensport, ga naar www.fondsgehandicaptensport.nl of bel met 030 – 65 97 320. Voor meer informatie over het Jaar van de Gehandicaptensport, ga naar www.zwollesportonbeperkt.nl.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.