Aftrap ‘Natuurlijk Schoon’ bij Parkschool

Zwolle – Maandag 16 maart gaat het beginnen, de actie Natuurlijk Schoon. In deze actieweek die duurt tot en met zaterdag 21 maart, gaan er bijna 12.000 scholieren uit 16 ROVA-gemeenten uit de provincies Overijssel, Gelderland, Utrecht en Flevoland de straat op om het zwerfafval aan te pakken.

De officiële aftrap vindt maandagochtend op de Parkschool in Zwolle plaats. De gedeputeerde van Overijssel voor milieuzaken, de heer Theo Rietkerk, spreekt de scholieren toe voordat zij om de school heen de omgeving zwerfafval vrij gaan maken. Dit doen de scholieren in groepjes en onder begeleiding van leraren. De scholieren worden voorzien van rode petjes, gele hesjes, handschoenen, vuilniszakken en grijpertjes zodat ze duidelijk herkenbaar en klaar voor de strijd zijn.

In deze actieweek gaan in de 16 deelnemende gemeenten op verschillende dagen scholieren de straat op. In samenwerking met gemeentewerven worden alle scholen voorzien van de materialen zoals de hesjes en de grijpertjes, ook zijn er voor de scholieren een appeltje en wat drinken beschikbaar gesteld door meewerkende partijen. Op de website www.natuurlijkschoon.nu is te zien welke gemeenten, natuur- en milieuorganisaties en scholen meedoen met de actie. Op de site staan ook de dagdelen en plaatsen op waar zwerfafval ingezameld wordt.

Natuurlijk Schoon

Natuurlijk Schoon is een samenwerkingsproject geleid door ROVA en Landstede. In samenwerking met gemeenten, natuur- en milieuorganisaties, basisscholen en middelbare scholen worden bestaande en nieuwe zwerfafval-acties gecombineerd onder de naam Natuurlijk Schoon. De actie week start op maandag 16 maart en wordt afgesloten op zaterdag 21 maart, de dag van Nederland Schoon.

Artikel delen: