Het weer: Bewolking en later regen

Jufferenwal
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag is het wachten op een front met regen dat voor de Noordzeekust ligt te treuzelen. Voordat het hier aankomt, kijkt Zwolle tegen een gelaagd wolkenpakket aan waar de zon amper doorheen komt.

Misschien valt er uit de bewolking al een beetje lichte regen of motregen. Het zal weinig voorstellen. Dat front, met dikke bewolking en echte regen, wordt aan het begin van de avond boven Zwolle verwacht. Het gaat ‘s avonds en ’s nachts regenen. Overdag loopt de temperatuur nog op naar 15 graden, een niveau dat vrijdag en in het weekend niet meer wordt gehaald. De wind is donderdag nadrukkelijk aanwezig: kracht 4 uit zuid tot zuidoost.

Vrijdagochtend vroeg trekt de regenzone weg naar het oosten. Maar kans op losse buien blijft er. Tussen de wolkenluchten vertoont de zon zich overtuigend. De wind is vrijdag gedraaid en komt uit westelijke richtingen met kracht 3.

In het weekend duwt een grote oceaandepressie een front met regen onze kant op. Een hogedrukgebied boven Europa biedt zaterdag weerstand, wat Zwolle een droge dag oplevert. Zondag drukt het front door met ’s middags grote kans op regen. De maximumtemperatuur in het weekend is ongeveer 12 graden, wat normaal is voor begin november.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)