Semi-finalisten Nederpopprijs bekend

Zwolle – De achttien semi-finalisten van de Nederpopprijs Van Eigen Bodem, een initiatief van de gelijknamige stichting, zijn bekend. In de drie voorrondes, die zowel in Nederland als in België plaatsvinden, strijden om de finale op 15 mei in Hedon te winnen. Zowel de Nederlandse als de Belgische winnaar wint 1000 euro en een optreden op het enige Nederlandstalige popfestival Van Eigen Bodem (zaterdag 4 juli in Zwolle). Tijdens het festival wordt bekend welke band daarnaast ook nog eens een jaar lang begeleid wordt door NL Entertainment en zal optreden op diverse festivals in Nederland en België.

Op zaterdag 18 en zondag 19 april zullen 10 Nederlandse bands strijden om de twee, door een deskundige jury, te verdelen finaleplaatsen. Een week later strijden in Antwerpen de Belgische vakbroeders om tevens twee finaleplaatsen. Naast plaatsing door de jury wordt een band geplaatst door een publieksnominatie. De fans kunnen via internet (www.ongekendtalent.nl) stemmen op hun favoriete band. Ook tijdens de voorrondes kunnen bezoekers hun stem uitbrengen op hun favoriete acts. Stemmen op papier tijdens de voorrondes tellen overigens driedubbel mee. De Belgische en de Nederlandse act met de meeste publieksstemmen gaan ook naar de finale op 15 mei in Hedon. Tijdens de finale in Hedon strijden dus zes finalisten om de Nederpopprijs.

De Nederpopprijs viert dit jaar haar lustrum. Na vier succesvolle edities in de voorgaande jaren is de Nederpopprijs Van Eigen Bodem een volwassen prijs geworden. De winnaar merkt dit onder andere door de professionele begeleiding door NL Entertainment die winnaar een jaar lang begeleidt en promoot. NL Entertainment is een onderdeel van CNR Records.

De voorrondes vinden plaats in Arnhem (Luxor Live) op zaterdag 18 april van 20:00 tot 00:00 uur en zondag 19 april van 14:30 tot 18:00. In Antwerpen, in Kid’s Rythem ‘n’ Blues Kaffee, vindt de Belgische voorronde plaats van 14:30 tot 18:00 uur op zondag 26 maart.

De semi-finalisten per voorronde:

Datum: Zaterdag 18 april, 20:00

Locatie: Luxor Live, Arnhem

– ONS pop-rock

– Het Brein spacepop

– Zwarte Kat pop-rock

– E.X.P.E.R.T.S. pop-rock

– Van Wieren pop-rock

Artikel delen: