Marco Onderberg verlaat SV Zwolle na dit seizoen

Marco Onderberg verlaat SV Zwolle na dit seizoen

Zwolle – Marco Onderberg gaat SV Zwolle aan het einde van het seizoen verlaten. De voormalig speler van de club is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen op sportpark Marslanden.

Onderberg, goed voor vele doelpunten in het eerste elftal, keerde in 2019 terug bij SV Zwolle. De eerste twee seizoenen werden afgebroken door corona, maar Marco toonde zijn betrokkenheid bij de club. Met het team werd ondere andere een kleedkamer helemaal opgeknapt.

Na de degradatie van vorig seizoen begon SV Zwolle met een nieuwe selectie, met onder andere veel spelers uit lagere elftallen, aan het avontuur in de vijfde klasse. Na vijf wedstrijden draait de formatie van Onderberg mee in de bovenste regionen, met tien punten uit vijf wedstrijden.
Onderberg heeft een lange staat van dienst in het amateurvoetbal. Hij was eerder onder andere trainer bij Columbia, Colmschate’33, Heeten, Dieze West, Heerde, Dedemsvaart, Broekland, HTC en ZAC. In 25 jaar trainersschap (waarvan 21 jaar als hoofdtrainer) heeft Onderberg nog nooit een gele of een rode kaart ontvangen.
SV Zwolle gaat op zoek naar een nieuwe trainer voor het seizoen 2023-2024.

Artikel delen: