Het weer: Droog met zon, wind en sluierwolken

|   Laatste wijziging

Lombokstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdag is het droog in Zwolle. Sluierwolken en vliegtuigstrepen op grote hoogte laten de zon goed door. Vooral in de ochtend, in de middag komen misschien ook lagere wolkenvelden hierheen.

Het weer wordt aangestuurd door een groot lagedrukgebied tussen IJsland en Ierland. Bij ons zorgt dat voor een krachtige aanvoer vanuit het zuidwesten. Zachte lucht maakt ‘s morgens vroeg een minimumtemperatuur van 10 graden mogelijk en een middagtemperatuur van 15 graden. De langjarige gemiddelde maximumtemperatuur begin november is 11 graden. Zelfs met de nachttemperatuur zitten we daar dus boven. De wind uit zuidelijke richtingen is een stevige kracht 4.

In de avond is er iets minder wind. Een front met bewolking en regen trekt in de nacht naar woensdag over Zwolle. Woensdag kunnen er tot in de avond buitjes achteraan komen. Een actiever buiengebeuren speelt zich langs de kust af, wat al langer het geval is. Tussen de buitjes door pakt de zon boven Zwolle ruimte. Bij een middagtemperatuur van 14 graden waait het fors uit het zuidwesten.

Donderdag tot en met het weekend worden droge dagen, volgens de actuele berekeningen van de weercomputers. Dankzij een hogedrukgebied verdwijnt bewolking steeds meer, sluierwolken en vliegtuigstrepen uitgezonderd. De wind komt tot bedaren, wat de kans op ochtendmist later in de week doet toenemen. De verwachte middagtemperatuur voor Zwolle is ongeveer 14 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)