Annette Kruisbrink - Foto: Muzinder
Annette Kruisbrink
Foto: Muzinder

Inschrijving muziekconcours Kruisbrink 65 Festival Zwolle

Zwolle – Volgend jaar wordt de Zwolse componiste Annette Kruisbrink 65 jaar. Stichting Podiumkunst Muzinder organiseert een feestelijk muziekconcours dat in het teken staat van haar composities.

Het muziekconcours is bedoeld voor amateurmusici en conservatoriumstudenten tot en met 25 jaar. Enthousiaste amateurmuzikanten conservatoriumstudenten worden als solist of met hun ensemble uitgenodigd om deel te nemen aan het concours. Inschrijven kan tot 15 december. Het Kruisbrink 65 Festival vindt plaats op 11 februari 2023 in Zwolle.

Annette Kruisbrink studeerde gitaar en compositie aan het conservatorium van Zwolle en groeide uit tot een vooraanstaande hedendaagse gitaarcomponist. Met haar verrassende composities – inmiddels al meer dan vierhonderd – won Kruisbrink vele prijzen. Haar werk is dikwijls voorzien van een dosis humor en maatschappelijke betrokkenheid. Als gitarist trad ze op in onder andere Argentinië, Thailand en in diverse Europese landen. Ze speelt in diverse kamermuzie-ensembles zoals het Anido Gitaarduo, Duo Kruisbrink & Van Essen, Trio Trobairitz en Ensemble Muzinder.

Als docent is ze verbonden aan Gitaarschool Anido. Annette Kruisbrink is een veelgevraagd jurylid bij gitaar- en compositieconcoursen, is producer van 26 cd’s met eigen composities en schreef een groot aantal didactische werken en methodieken voor gitaar.

Deelnemers aan het concours gaan een of meerdere werken van Annette Kruisbrink voorbereiden.
Composities van Annette Kruisbrink zijn te vinden op haar website: www.annettekruisbrink.nl

Muziekconcours – zaterdagochtend 11 februari 2023 in het ArtEZ Conservatorium in Zwolle.

Artikel delen: