Het weer: Toenemende kans op een bui

Almelose Kanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdagmorgen zijn langs de kust buien actief. Deze trekken in de loop van de dag verder het land op. Zwolle houdt het eerst nog droog, maar vanaf de middag neemt de kans op een bui toe. In de avond is misschien zelfs een onweersklap te horen.

’s Ochtends verschijnt de zon geregeld tussen de wolken. ‘s Middags krijgt ze het moeilijker. De zuidwestenwind heeft een vlagerige kracht 4, in de avond geleidelijk wat afnemend. Het kwik stijgt naar circa 14 graden, na een nacht met een minimum van zo’n 11 graden. Ons weer staat al dagen onder regie van een lagedrukgebied bij Schotland. Het veroorzaakt bij ons aanvoer van vrij zachte lucht uit het zuidwesten.

Die zuidwestelijke stroming blijft, maar wordt donderdag en vrijdag in stand gehouden door een hogedrukgebied dat zich boven Midden-Europa ontwikkelt. Het houdt storingen op afstand, zodat het tot en met het weekend droog is in Zwolle. De zon krijgt de komende dagen steeds meer ruimte. In het weekend wordt de wind zwakker, wat zaterdag misschien mist oplevert. De nachttemperatuur daalt dan eindelijk onder de 10 graden, wat normaal is voor de tijd van het jaar.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)