De Schatkamer begraaft schatkist met tijdsbeelden

Zwolle – Vrijdagmiddag vierde openbare basisschool De Schatkamer de start van de nieuwbouw aan de Wildwalstraat 38 te Stadshagen. De officiële openingshandeling vond plaats op het bouwterrein van De Schatkamer.


Foto: John Beumer

De officiële handeling gebeurde geheel volgens traditie van De Schatkamer. In een samenwerkingsverband van wethouder Knol, de voorzitter CvB-OOZ mevrouw Damhof en de directeur van Travers Alewijnse werd een prestatie geleverd. Het begraven van een kleurrijke schat op het terrein. Een prestatie is een werkvorm welke onderdeel uitmaakt van het concept Natuurlijk Leren. Een prestatie is: een grote opdracht vervullen in een drietal, waarbij gebruik wordt gemaakt van elkaars kwaliteiten. De schatkist bevat een schat aan tijdsbeelden van deze tijd. Over 20 jaar, wanneer de school 25 jaar bestaat, kan de schatkist opgegraven worden en onderdeel uitmaken van de festiviteiten rond het 25 jarig jubileum. Samen met de kinderen werd afsluitend het Schatkamerlied gezongen.

Na enkele jaren te zijn gehuisvest aan de Dijkgraafhof verwacht De Schatkamer begin 2010 te verhuizen naar een eigen schoolgebouw. Bij het ontwerp is sterk rekening gehouden met wensen die voortvloeien uit de manier waarop het team van De Schatkamer naar kinderen kijkt. Elke wens stelt specifieke eisen die in het ontwerp op een logische manier zijn uitgewerkt. De Schatkamer biedt vernieuwend onderwijs en werkt volgens het concept van Natuurlijk Leren. Hierbij staan de talenten van leerlingen centraal. Anders dan in een traditionele school gaat Natuurlijk Leren er vanuit dat de leerlingen hun eigen werkzaamheden kiezen, plannen en organiseren. Dit vraagt om een flexibel gebouw met specifieke en karakteristieke ruimten. De architecten van Bekkering & Adams architecten zijn er samen met de stuurgroep nieuwbouw in geslaagd een ontwerp te realiseren dat huisvesting biedt op maat.

Bij De Schatkamer zijn de leerlingen het uitgangspunt. Dit was ook bij de feestelijke start van de nieuwbouw het geval. Zij liepen in een grote optocht van de huidige locatie naar de nieuwe. In de voorbereiding van de prestatie hebben ze een belangrijk aandeel gehad. En ook op de bouwplaats lieten ze van zich horen. De middag werd georganiseerd in nauwe samenwerking met leerlingen van het Diezer College. Zij verzorgden het licht, het geluid en de catering. 

In het nieuwe gebouw is ook ruimte ingericht voor een kinderdagcentrum van Travers met een kinderdagverblijf, voor- en naschoolse opvang. De Schatkamer streeft ernaar een school in de wijk te zijn, waarbij na schooltijd het schoolplein toegankelijk is voor kinderen uit de buurt.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Walt er is toch maar één site voor al het Zwolse nieuws? 😉 Sneller kun je het niet krijgen, met mooiere foto’s ook niet. Gratisser niet, misschien zouden hier idd ook wel filmpjes op mogen. Maar niemand belet je het filmpje hier te linken 😮


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.