Protestmars tegen het bestuur van FC Zwolle

Zwolle – De supporters van FC Zwolle hebben vrijdagavond hun protestmars tegen het bestuur van hun voetbalclub gehouden. Op het Grote Kerkplein dromden rond 18.30 uur honderden fans samen om vanaf 18.45 uur een optocht te houden naar het FC Zwolle stadion. De optocht verliep vreedzaam.


“Weet wanneer je moet stoppen”…

Zeker 500 FC Zwolle supporters waren vrijdagavond bijeen gekomen op het stadsplein om te protesteren tegen het bestuur van FC Zwolle. De fans zijn het met name niet eens dat de trainer/coach Jan Everse aan de kant is gezet. Verder vinden de supporters dat het niet de eerste keer is dat het bestuur steken laat vallen en dat daarom nu de maat vol is.  Via de Sassenstraat, het Kerkbrugje, de Schuurmanstraat en de Hanekamp togen de supporters, onder begeleiding van ongeveer 25 politieagenten, naar het nieuwe Stadioncomplex om daar de wedstrijd FC Zwolle – Omniworld te gaan kijken. Het zou een zogenaamde ‘Stille Tocht’ worden, maar dat werd het niet echt. Met leuzen als “Van Vliet, Zwolle moet je niet” trokken de supporters de straten door. Verder verliep de tocht zeer ordentelijk. Vooraf was al aangekondigd dat geweld of vervelende leuzen niet geaccepteerd zouden worden. Dat gebeurde in het geheel niet.


De drie organisatoren…

Meer foto’s via ‘Lees verder’ …

 

Artikel delen:
Reacties 41
 1. Ach Pepe………….vroeger hadden we ook wel eens wat, maar dit slaat alles, hoop dat dit bestuur eieren voor zijn geld kiest. ;D


  ⚠️ Meld

 2. Onze objectieve verslaggever

  Verder vierliep de tocht zeer ordentelijk. Vooraf was al aangekondigd dat geweld of vervelende leuzen niet geaccepteerd zouden worden. Dat gebeurde in het geheel niet.

  Waarvan akte! Benieuwd of het ook zo in de Zwolse-Telegraf staat. En op andere media. Bravo, goede opkomst ook zo te zien.

  Kost ons ook nog niet zoveel; 25 man pliesie 😉


  ⚠️ Meld

 3. Hiermee hebben wij kunnen laten zien dat het ook op een normale manier kan.

  Ik wil iedereen namens de organisatie bedanken, zowel begeleiders, medewerkers en supporters van de FC.

  Beter hadden wij niet kunnen wensen.

  Mvg
  Leon


  ⚠️ Meld

 4. Super en hulde en met een diepe buiging naar alle deelnemers die dit gedaan hebben.
  Jullie hebben samen een hele lange neus naar de azijnzeikers uitgestoken,die ervan uit gingen dat het zou uitmonden in rellen en rotzooi.Een geweldige prestatie hebben jullie neergezet ,en hebben laten zien dat voetbalsupporters met hart en ziel laten zien dat ze hun club FC ZWOLLE lief hebben,en geen affiniteit met het pluche hebben.
  Chapaeu jongens,vergeet niet dat jullie het hart van de club zijn.


  ⚠️ Meld

 5. KLASSE!!! Netjes gedaan jongens!

  Nu heeft die van Vliet niets om over te vallen!! Wat een angsthaas is dat zeg. En de rest van het bestuur ook. OPROTTEN!!
  Toen ik na de wedstrijd de hoofduitgang van de hoofdtribune uitliep stond me daar een politie macht!! Achterlijke bestuur had daar zeker om gevraagd… :'(


  ⚠️ Meld

 6. Mooie opkomst jongens. Respect!!!
  Ben alleen bang dat het bestuur er niet warm of koud van wordt. Daar staat tegenover dat de media aandacht groot was. Ben benieuwd wat er gaat gebeuren. wordt vervolgt……


  ⚠️ Meld

 7. Klasse jongens en nu maar hopen dat dit genoeg is om het bestuur in te laten zien dat er een andere koers gevaren moet worden met mensen die wel een voetbalhart hebben.  ⚠️ Meld

 8. Alle protestacties zijn geslaagd. Het bestuur heeft echt geen enkel draagvlak meer. Er is nu een commissie van goede diensten aangetreden die het bestuur gaat ‘ adviseren’. In de praktijk betekent dit dat het bestuur in feite onder curatele staat en het een kwestie van tijd is dat het aftreedt.


  ⚠️ Meld

 9. Heel goed maar,
  op een foto oa
  (iemand met witte pet) gaan bij diverse gasten een arm half de lucht in, kan iemand mij vertellen wat dat betekend? Ik hoop toch niet dat ik aan de oorlog moet denken zo ja dan kan de hele boel in de container.


  ⚠️ Meld

 10. @Ava

  Dat gebeeurde aan het begin van de tocht toen het Zwolsche volkslied ‘Ik Ben Een Zwollenaar’ aangeheven werd, dan laten de Zwollenaren hun ‘Blauwvingers’ zien.


  ⚠️ Meld

 11. @ Ava
  stel je eens niet zo aan en doe niet zo “over-reacting” het is algemeen bekend dat supporters vaak beide armen in de lucht doen als ze wat zingen of roepen of klappen!! Dat er op de foto toevallig 1 iemand maar 1 arm de lucht in heeft (overigens zijn linker vat je hem ava?) komt doordat hij met zijn andere hand een spandoek vast heeft… Soms willen bepaalde mensen ook graag dingen zien die er eigenlijk niet zijn beetje vooringenomen…


  ⚠️ Meld

 12. ik was onder de indruk van de mars. chapeau!!! maar enorm gelachen heb ik om de VANDA’S. ze zijn berucht, zo las ik verschillende keren. ik was erg nieuwsgierig wie dit nu wel niet waren en heb dat van een afstandje bekeken. blijken het allemaal kinderen te zijn!


  ⚠️ Meld

 13. @ nic
  Dan had je zeker stront in je ogen want de gemiddelde leeftijd van de Vanda’s is toch zeker wel een jaartje of 25 (waaronder bois van over de 40) dus leuk voor je dat je graag wat af wil zeiken maar in dit geval slaat het als een lul op een drumstel


  ⚠️ Meld

 14. sk en larry

  ze hebben teveel van de …supporters gezien
  ik geloof niet in die blauwvinger handjes dan doe je een blauwe handschoen aan, dan ben je duidelijk.

  Nic het zijn niet allemaal helden he die supporters van 8 tot 80.


  ⚠️ Meld

 15. Hoi Nic en eva,

  die handen, die handen, die handen in de lucht!

  hahaha, ik moet lachen om die zinloze opmerkingen van jullie.

  Het klopt wel deels wat je zegt, er liep veel jeugd met ons mee.
  Ik ben blij dat deze jongens zich ook voor deze zaak inzetten.
  Maar onderschat deze kinderen niet hoor. Ik denk dat die ook een maatje te groot zijn voor jou en je thee kransje. Maar goed, blijf vooral van een afstandje kijken en lekker op het internet typen hoe stoer je bent.

  Maar goed, ik ben trots op een en ieder die meegelopen heeft. Het is leuk dat het een keertje allemaal samen is gegaan.
  Nu maar even verder brainstormen wat de volgende actie is, want dit is uiteraard nog maar het begin.

  ps.

  Blauwe handschoenen aan? Muhahahahahaaa


  ⚠️ Meld

 16. Dat heb ik gelezen op hun gastenboek Zuidski, volgensmij moest jij nog wat voor hun doen ofniet? Of is je sympathiek voor hun nu ineens verdwenen?


  ⚠️ Meld

 17. Vanavond van 22:50 – 23:50 NOS Studio Voetbal
  Opiniërend voetbalprogramma. Te gast is Jaap Stam, oud-speler van onder meer PSV, Manchester United, AC Milan, Ajax en het Nederlands elftal. Verder aan tafel Hugo Borst, Jan Mulder en Ronald Koeman. Presentatie: Jack van Gelder.

  Ik vermoed dat onze acties en de situatie binnen FCZ ook ter sprake zullen komen.


  ⚠️ Meld

 18. Een 34-jarige Zwollenaar is vrijdagavond 13 maart aangehouden voor belediging. Op het Stadionplein beledigde hij dienstdoende politiemensen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.