Het weer: Zon en wolkenveldjes

Obrechtstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag komt in het weerbericht voor Zwolle geen regen voor. Wel wolkenveldjes en behoorlijk wat zonneschijn. De dag start mogelijk met enige laaghangende bewolking, maar lang hebben we daar niet last van.

De temperatuur ‘s morgens vroeg is ongeveer 10 graden. In de middag zorgt de zon voor opwarming tot zo’n 15 graden. Nog steeds staat er een matige zuidwestelijk bries: windkracht 3 ‘s morgens, toenemend naar kracht 4 ’s middags. De komende dagen houdt de wind zich rustiger. Zaterdagochtend mondt dat mogelijk uit in mist. Een hogedrukgebied gaat het weer bepalen in plaats van een lagedrukgebied, zoals afgelopen dagen het geval was.

Het neemt met het centrum plaats boven Centraal-Europa en zorgt voor een meer zuidelijke aanvoer. Drogere lucht wordt boven onze omgeving verwacht waarin minder bewolking voorkomt. Het ziet ernaar uit dat aan het al zonrijke jaar 2022 de komende dagen extra zonuren worden toegevoegd. Vrijdag en zaterdag beloven zonovergoten te worden bij een middagtemperatuur van ongeveer 14 graden. Tot en met zondag blijft het droog in Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)