De Mannenschuur in Zwolle bezig met crowdfunding

De Mannenschuur in Zwolle bezig met crowdfunding

Zwolle – Initiatieven uit de Overijsselse samenleving kunnen soms geld, materialen of hulp gebruiken om daadwerkelijk tot bloei tot komen. Samen met het platform Voor je Buurt start de provincie Overijssel daarom een crowdfunding-platform.

De eerste vijf initiatieven zijn nu gestart. In Zwolle gaat het om het project ‘Nieuwe materialen voor de Mannenschuur’. De Mannenschuur biedt een plek waar mannen met mannen fijn kunnen “knooi’n & lul’n”. Met een bak koffie, mannen onder elkaar. Een plek waar ze zich weer gezien voelen. Zodat deze mannen uit hun isolement gehaald worden, hun huis weer uit gaan, zin in de dag hebben, mensen leren kennen en ze eens over dingen kunnen en durven te praten waar ze mee rondlopen. Voor onder andere gereedschap en materiaal, een schuur om de spullen in op te bergen en voor het organiseren van workshops kunnen ze nog hulp gebruiken.

De Mannenschuur heeft al een werkplaats waar ze wekelijks samenkomen, maar nog geen plek om gereedschap en materialen veilig en droog te bewaren. Onder meer daarvoor zijn ze op zoek naar een zeecontainer, die ze als schuur willen inrichten. De mannen kunnen dan de schuur/zeecontainer in om materiaal te pakken of om even aan te rommelen.

Wie meer wil weten over project Nieuwe materialen voor de Mannenschuur kan een kijkje nemen op deze link van Samen Voor Elkaar Er zijn ook initiatieven in Aadorp, Wijhe, Nieuwleusen en Hengelo.

Een bijdrage doen kan op verschillende manieren. Een initiatief kan bijvoorbeeld worden gesteund met geld, vrijwilligerswerk of spullen, afhankelijk van wat het initiatief nodig heeft. Je favoriete initiatief delen met vrienden en familie geeft een campagne meer bekendheid en misschien wordt het doelbedrag sneller gehaald.

Heeft u ook een goed idee voor uw eigen buurt, een plan voor het dorp waar u woont of de stad waar u leeft? Neem dan contact op met onze initiatieven coaches via www.overijssel.nl/initiatieven. De provincie Overijssel ondersteunt en stimuleert initiatieven graag en heeft daarvoor initiatieven- coaches. Zij helpen bewonersinitiatieven met informatie, nuttige contacten en hulp bij het vinden van subsidies en fondsen.

Crowdfunding De Mannenschuur
Artikel delen: