Supporteractie met meer dan 4.000 handtekeningen

Zwolle – Vrijdagavond, voordat de thuiswedstrijd van FC Zwolle begon vond een grote protestmars plaats met aansluitend de overhandiging van een petitie met 4.012 handtekeningen na een actie door supporter van de voetbalclub. De ingebonden handtekeningen werden overhandigt aan de voorzitter van de ingestelde ‘Commissie voor goede doelen’, H. Beekman.

Door zijn groot ongenoegen met de huidige gang van zaken omtrent het op non-actief stellen van trainer/ coach Jan Everse bij FC Zwolle had supporter Lesley van Driessen via internet een handtekeningenactie gestart. Onder een petitie konden supporters hun digitale handtekening plaatsen. De actie kreeg landelijke publiciteit en is een groot succes geworden. Met deze petitie wilde Lesley een gebaar richting de club maken. Hij wil dat het bestuur gaat vertrekken. Daarnaast moet de ten onrechte weggestuurde Everse terug in functie komen, met een geheel nieuw bestuur, vindt de FC Zwolle supporter.

Alle verzamelde handtekeningen wilde Lesley aan de voorzitter van FC Zwolle, Ronald van Vliet gaan overhandigen., maar die bleek deze week op vakantie te zijn. Verder wilde Lesley de steunbetuigingen ook overhandigen aan trainer Everse, om zo te laten blijken dat veel supporters achter de actie staan. De actie, die op woensdag startte, kreeg intussen vanuit heel Nederland bijval. De petitie was inmiddels door meer dan 4.000 mensen ondertekend, en was daarmee ruim geslaagd.

Artikel delen: