Het weer: Wegtrekkende wolkenveldjes en droog

|   Laatste wijziging

Praubstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdagochtend is de temperatuur iets onder 10 graden gedaald. Mogelijk schuiven vroege wolkenveldjes uit Noord-Frankrijk over Zwolle. Dat lijkt echter niet van lange duur. De wolken drijven vlot over en de zon krijgt de overhand.

Hoog in de lucht is sluierbewolking een constante, maar dat deert niet. De zon schijnt erdoorheen en blijft dat doen tot zonsondergang om tien voor vijf in de middag. Het is een droge dag zonder kans op regen. Een middagtemperatuur van 13 graden. De zuidwestenwind is matig, kracht 3, geleidelijk afnemend. Een hogedrukgebied met het centrum boven Midden-Europa houdt oceaanstoringen op afstand. Zwolle gaat een droog weekend tegemoet met plenty zonneschijn.

In de nacht van vrijdag op zaterdag valt de wind voldoende weg om ochtendmist mogelijk te maken. Zaterdagochtend heeft eventuele mist even tijd nodig om op te trekken. Het kwik daalt ‘s nachts flink: naar een niveau onder 5 graden. Misschien dat her en der lichte vorst aan de grond optreedt.

Het weekend is droog en zonovergoten. Afgezien van de optrekkende mist op zaterdag- en zondagochtend wordt geen bewolking van betekenis verwacht. Het is rustig weer met weinig wind tijdens de intocht van Sinterklaas op zaterdag.

De aanvoer van lucht is zaterdag uit het zuidoosten, zondag uit het oosten. Na maandag komt ons weer vanaf de Atlantische Oceaan. Zwolle maakt dan weer kans op neerslag.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)